Mijn allereerste zoekboek

Lieve lezers,

Vandaag een recensie van een spik splinter nieuw zoekboekje. Dit is natuurlijk een erg leuke en educatieve manier om je kinderen nieuwe dingen te leren. (verkrijgbaar vanaf 20 april)

Titel: Mijn allereerste zoekboek
Pagina’s: 27
Leeftijd: 
Vanaf 2 jaar
Verschenen: Maart 2015
Uitgeverij: Uitgeverij Deltas

Kaft zoekboek

Koop bij bol.com

Wie zoekt, die vindt!
Het liefst gaat Janne met haar mama naar het park. Als je goed kijkt, zie je haar ook in de kleuterklas, bij het boodschappen doen, in de dierentuin en in het zwembad. Zie je hoe flink ze is tijdens de controle bij de dokter? En kun je alle voorwerpen terugvinden op de grote tekeningen? Sla snel dit boek open en volg het leven van Janne en haar broertjes.

Ga samen met de kinderen op zoek naar allerlei dingen in dit boek. Wisselend van een betonmixer tot een ballon. Leer samen met je kind zoeken en dingen herkennen.

Het eerste wat me op viel toen dit boek binnen kwam is dat het van lekker stevig en mooi karton is gemaakt. Dit betekent dus niet de hele tijd opletten wat ze met het boekje doen. Hierdoor hoef je niet naast het kind te blijven zitten en kunnen ze ook zelf lekker in het boekje kijken. De tekeningen zijn heel mooi duidelijk en kleurrijk waardoor het voor de kinderen een feest is om te zoeken tussen al deze mooie kleurtjes.

tas

De eerste reactie van de kinderen op dit boekje was verwondering. Er werd al gelijk hele enthousiast gewezen. Ook merkte ik gelijk dat de kinderen nog nooit een zoekboekje hadden gezien. Voor mij dus de ultieme uitdaging om ze dit te leren. En dat lukte heel snel, met aanwijzen en mee laten kijken hadden de kinderen het zo onder de knie en was het onderling een uitdaging om als eerste het juiste plaatje in de tekening te herkennen.

Cement wagen

Mijn allereerste zoekboek is een groot succes onder de kinderen. Ik heb dit boekje gelezen met kinderen van 1, bijna 2 jaar en bijna 3 jaar en voor alle leeftijden was het een feest. Samen zoeken en dan het ding benoemen is leuk en leerzaam.

“Mijn allereerste boekboek is geweldig leuk om samen te doen en lezen”

SterSterSterSterSter half

Hebben jou kinderen al zoekboekjes?

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Uitgeverij Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *