Boeken voor Vaderdag

Lieve lezers,

Ben jij nog hard op zoek naar een boek om je vader cadeau te geven? Of ben jij een vader die even niet meer weet wat hij aan zijn vrouw/kinderen moet vragen. Geen paniek! Ik heb een lijst voor je samengesteld.

Een klein leven
Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.’ Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden. ‘Prachtig van stijl […] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.’ Trouw ‘Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

 

Pogingen iets van het leven te maken
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage… 

 

Dit kan niet waar zijn
Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant.En hoe gevaarlijk. Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als u en ik, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goeie school wilden hebben.
De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan. And it is not pretty

 

Harry Potter and the Cursed Child
Dit boek is een speciale Engelstalige ‘repetitie versie’ van het script, die de acteurs gebruiken om verschillende scenes uit te proberen. Het uiteindelijke toneelstuk kan hierdoor afwijken van dit script. De exacte datum waarop de Nederlandstalige editie en de Engelstalige limited collectorseditie zullen verschijnen is op dit moment nog onbekend. Door op de knop hiernaast te klikken: “Blijf op de hoogte”, krijg je een melding wanneer de andere versies verschijnen.

Let op dit boek is niet in verhaalvorm geschreven, maar als script van een toneelstuk.

Elon Musk
Elon Musk is misschien wel de opvallendste en meest gedreven zakenman van dit moment – een eigentijdse mix van Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes en Steve Jobs. Musk valt op door zijn dynamiek en visie in een wereld waar bedrijven vooral zekerheid zoeken. Met zijn bedrijven PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City verandert hij bedrijfstakken en de wereld door op het allerhoogste niveau te innoveren.
In dit boek biedt journalist Ashlee Vance voor het eerst een inkijkje in het buitengewone leven van de meest gedurfde ondernemer van Silicon Valley. Geschreven op basis van exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden, volgt het boek zijn reis tot nu toe: van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan de top van de internationale zakenwereld.

Lees mijn recensie nog even hier.

 

Een leven in de formule 1
In 1991 werd Olav Mol als verslaggever voor de leeuwen geworpen om de Grand Prix Formule 1 van Monaco te verslaan. Vijfentwintig jaar later is hij nog steeds dé verslaggever van Formule 1 op de Nederlandse televisie. In dit boek vertelt hij hoe hij in de Formule 1 verzeild raakte, wat hij zag en hoe zijn privéleven parallel met de races is verlopen. De beroemdste coureurs, de mooiste races, en de meest tragische ongevallen passeren de revue. We lezen over de entree van Jos Verstappen in het team van Michael Schumacher, de dood van Ayrton Senna en de spectaculaire opkomst van Max Verstappen. Weinig Nederlanders zagen de sport zo lang zo intensief van zo dichtbij als Olav Mol.

 

Achter de schermen bij oplichters in het buitenland
Kees van der Spek werkte jarenlang bij het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. Eerder publiceerde hij ‘Achter de schermen bij Peter R. de Vries’. Tegenwoordig is hij journalist en programmamaker van oa. ‘Oplichters in het buitenland’, ‘Graf zonder naam’, en ‘Moord of zelfmoord?’ Kees van der Spek reist al enkele jaren voor zijn programma ‘Oplichters in het buitenland’ de wereld rond. Hij doet zich voor als naïeve toerist en laat zich oplichten, om zo de gemene trucs van louche types tot de soms ronduit criminele praktijken van doorgewinterde oplichters voor de verborgen camera te krijgen. In Óplichters in het buitenland’ staat nuttige extra informatie voor reizigers.

 

Dit was hem weer voor dit jaar. Welk boek gaan jullie kopen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *