Recensie: Een liefde in Rome

Lieve lezers,

Een tijdje terug vroeg AW Bruna of ik dit spik splinter nieuwe boek voor hun wilde lezen. Aangezien dit boek mij zo erg aansprak dat ik geen seconde meer wilde wachten kreeg ik gelijk het ebook opgestuurd en ben ik mij gaan verplaatsen in de wonderlijke stad Rome. Inmiddels is het boek verschenen en wil ik jullie vandaag graag vertellen wat ik uiteindelijk van dit boek vond.

Titel: Een liefde in Rome
Auteur: Mark Lamprell
Verschenen:  Oktober 2016
Pagina’s: 262
Uitgever: AW Bruna

  Koop bij bol.com

De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen… 
De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Ik was zeer gelukkig toen ik de cover van dit boek zag. Onmiddellijk was ik er verliefd op en beloofde de cover veel goeds voor het verhaal. Hierdoor had ik gelijk zin om te gaan lezen.
Ik ben het boek begonnen op ereader wat natuurlijk altijd prettig leest maar heb het boek uitgelezen op papier. Het boek heeft een heerlijke papier kwaliteit een stevige rug waardoor je niet voorzichtig hoeft te zijn over gebroken ruggen. En het allerbelangrijkste voor mij een zeer prettig lettertype.

img_0884Vanaf letterlijk de eerste regel in dit boek was ik verkocht. De prachtige quote wist mij gelijk te betoveren en beloofde me een goed boek. De lat was dan ook gelijk hoog gelegd.
Je leest dit verhaal vanuit een bijzonder perspectief namelijk vanuit de stad Rome. Rome zelf verteld je het verhaal. Het verhaal over een aantal bijzondere mensen die allemaal met een specifieke reden zich op dat moment in Rome bevinden. Maar ook verteld Rome over zijn geschiedenis en zijn ondoorgrondelijke redenen. Maar ook over de invloed die Rome in mensen hun leven kan hebben. Want jij kan klaar zijn met Rome, maar dat wil niet zeggen dat Rome klaar is met jou.

Doordat de schrijfstijl zo bijzonder is blijft het boek je boeien. Het neemt je mee door zijn geschiedenis en door het heden. Door de blik van bovenaf ontluikt er zich een bijzonder verhaal.
Doordat je ook nog eens mee kijkt met 3 verschillende soorten posities krijg je een bijzondere kijk in een aantal mensen hun leven. Maar ook hoe die wegen elkaar soms  per ongeluk of juist bewust wel of niet kruisen.
Dit alles zorgt dat het boek een vleug magie over zicht heeft. Je voelt de liefde, pijn, verdriet van alle hoofdpersonen door de ogen van Rome.
Echter is het verhaal niet voorspelbaar zoals ik eigenlijk wel had verwacht. Natuurlijk zitten er wat voorspelbare elementen in maar het boek weet romantiek, passie en spanning perfect met elkaar af te wisselen.

Door dit boek heb ik passie, liefde, en magie gevoeld. Iets dat een boek niet zo snel alle drie bij elkaar kan veroorzaken. Op het einde heb ik zelfs een een keuze traan moeten laten omdat het verhaal te bijzonder werd.
Ook wist het boek een gevoel te veroorzaken dat je gelukkig bent met je leven maar ook verassende momenten in je leven moet aanbrengen.

Ik kan niet anders dan iedereen dit boek enorm aan te raden

SterSterSterSterSter half

Wat vinden jullie van boeken met de alwetende verteller? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *