Break a Leg – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

Jullie weten allemaal dat ik dol ben op het boek Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Gelukkig/Helaas is dit boek een trilogie en het 2e deel is onlangs uitgekomen. Ik moest dit boek natuurlijk lezen en mijn mening over deel 2 kan je vandaag hier lezen.

Heb je deel 1 nog niet gelezen lees dan eerst even deze recensie. Warning deze recensie kan wat kleine spoilers bevatten als je deel 1 nog niet gelezen hebt.

Titel: Break a Leg (Truth or Dance 2)
Auteur: 
Chinouk Thijssen
Verschenen:  Juni 2019
Pagina’s: 281
Uitgever: 
Clavis Young Adult

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Koop bij bol.com
We beginnen bij het begin. Het boek is weer een heerlijke hardcover met een prachtige cover. Echt naar deze cover kan ik stiekem uren kijken en hij staat ook nog eens heel goed op bookstagram foto’s wink.
Het lettertype leest heerlijk weg wat voor mij heel erg belangrijk is en het boek past niet geheel onbelangrijk prachtig naast deel 1. (Typ ik al starend naar hoe hij nu in mijn boekenkast staat te shinen)

Het verhaal gaat verder gedurende de zomer na het laatste jaar. De dames zijn klaar voor het HBO. Maar wat is er met Truth or Dance gebeurd. Is het over of toch niet?

In Break a Leg kijken we weer mee met India en haar vriendinnen. Na het rampzalige jaar kijken we mee in een nieuw schooljaar. Ook deze keer lopen de spanningen weer hoog op en leven we mee met de meiden en vooral met India.
Tijdens het lezen heb ik weer op het puntje van mijn stoel gezeten en met tranen in mijn ogen. Maar ook een hoop frustratie richting het verhaal, de situatie en ook hoe er mee om gegaan werd. Soms wilde ik gewoon echt even tegen de personages schreeuwen en ze door elkaar rammelen.

Verder is het hele boek een grote puzzel en zeker in dit boek probeerde ik de puzzel meer en meer passend te krijgen. Eigenlijk wordt je een detective in dit boek en probeer je alle stukjes in elkaar te passen. Maar je weet totaal niet of je op het goede spoor zit. Dat is dan misschien ook wel de reden dat deze Facebook groep in het leven is geroepen. Want iedereen probeert er achter te komen wie Truth or Dance is.

Het boek heeft een belangrijke mix van alles wat er in een normaal leven van een tiener gebeurd. Liefde, familie, school maar ook hoe groot de kracht van anonieme berichten kan zijn en de gevolgen daarvan. Het boek heeft daarom naast dat het een heerlijk en enorm spannend verhaal is ook een grote wijze les en een hoop waarschuwingen in zich.

Ik vind het enorm knap dat Chinouk Thijssen in dit boek de personages nog meer tot leven heeft laten komen. Het boek is ijzerscherp met heel veel pijnlijke randjes die je diep in je hart raken. Tijdens het lezen van het boek heb ik heel vaak gedacht “Hoe kan Truth or Dance dit doen” en direct daarna “Hoe kan Chinouk dit doen!”

Maar ook het inzicht in de balletwereld en hoe enorm hard deze is maakt dat het boek een extra diepe laag heeft. Het gevecht wat de dames moeten leveren en hoe enorm hard ze moeten werken. Hoe anders het is dan een normaal HBO. Ik zal vanaf nu altijd anders naar ballet kijken en ik heb er veel meer bewondering voor gekregen.

Kortom ik heb weer enorm genoten van dit boek en ik kan het voorlopig nog niet los laten. Inmiddels heb ik al vluchtig door deel 1 gebladerd om te kijken of sommige van mijn gedachten logisch waren of toch niet. Maar wie mijn Truth or Dance is hou ik nog even voor me.

Nu begint het (gelukkig niet zo lange) wachten op deel 3 ‘Dance or Die’ pre-order hem alvast hier.

Break a Leg is nog spannender dan Truth or Dance. Wegleggen is absoluut geen optie. Tijdens het lezen van dit boek wordt je een ware detective. Wie is Truth or Dance?

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *