Dubbelleven – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

Eindelijk is er weer een boek van Chinouk, oké oké, ze verschijnen snel achter elkaar maar toch is het altijd te lang wachten. Gelukkig mocht ik voor dit nieuwe boek Dubbelleven proeflezer zijn! Ik was de laatste die het las voor het naar de uitgeverij ging. En nu het boek verschenen is was het dus tijd voor een re-read en natuurijk de recensie.

Titel: Dubbelleven
Auteur: 
Chinouk Thijssen
Verschenen:  Maart 2020
Pagina’s: 240
Uitgever: 
Clavis Young Adult

De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen …

We beginnen bij het begin. De cover vind ik werkelijk waar prachtig, mooie kleuren en de combinatie van de foto en de model tekening weerspiegelen het boek perfect. Het is mysterieus maar past ook heel goed bij het verhaal. Het lettertype is erg prettig waardoor het snel weg leest en het boek ligt lekker in de hand.
Zoals we van Chinouk gewend zijn is het boek opgebroken in lekker veel hoofdstukken. En zoals jullie weten vind ik dat erg prettig.

En dan natuurlijk het verhaal, deze recensie schrijven was heel moeilijk want boy, wat wil ik veel over dit verhaal vertellen. Zo veel emoties passeren bij het lezen van dit boek. Frustratie, woede, verdriet, liefde. Het zit er allemaal in.

Wat doe je als je verliefd bent op een jongen die wat ouder is. Maar hij is net zo dol op jou als jij op hem. Je beste vriendinnen lijken het er niet zo mee eens te zijn. Maar jij en deze jongen zijn stapel op elkaar, je weet het zeker hij is ‘the one’ voor deze jongen ga je door het vuur. Maar je leven staat ook op zijn kop, je ouders gaan scheiden en op school wil je de beste zijn. Want deze studie is alles wat je altijd wilde en je bent zo dichtbij om de beste te worden. Maar dan sta je ineens voor heel veel moeilijke keuzes.

Wat ik bijzonder knap vind aan dit boek zijn de personages. Van elk personage ga je houden, van de een natuurlijk wat minder dan de ander, als je het boek leest weet je wel waarom. Wat ik ook bijzonder knap vind is dat je zelfs mee leeft met de personages waarvan je weet dat het foute boel is. Zelfs als lezer wil je ze het voordeel van de twijfel geven.

Het boek bespreekt heel veel onderwerpen waar je als jongere tegenwoordig mee te maken krijgt. En waar je dus ook zeker bij stil moet staan. Zo komen de onderwerpen: beste vriendinnen, ouders die gaan scheiden, loverboy en drugsrunners allemaal voorbij. Helaas iets waar steeds meer jongeren mee te maken krijgen.

Het boek leest als een thriller maar ook als een film. Je kan gewoon niet meer stoppen met lezen. Het is op sommige momenten zo spannend dat je met ingehouden adem zit te lezen en het volgende moment val je van de ene verbazing in de andere.

Dubbelleven is een boek dat je gelezen moet hebben, of je nu de ‘doelgroep’ bent of niet. Dit boek mag je echt niet missen ik ben dan ook oprecht heel blij dat dit boek geschreven is zodat je een kijkje krijgt in al de belangrijke onderwerpen die in het boek beschreven worden.

Dubbelleven lees je met een ingehouden adem en op het puntje van je stoel. Chinouk heeft weer een meesterwerk weg gezet.

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *