Recensie: Lieve Sinterklaas – Kathleen Amant

Lieve lezers,

Nog heel even en dan is het al weer pakjesavond/Sinterklaas ochtend. Klopt jullie hartje ook al vol verwachting voor de goede Sint?
Om nog even extra te genieten heb ik vandaag een heel leuk Sinterklaas boekje in petto voor de allerkleinste.

Titel: Lieve Sinterklaas
Auteur: Kathleen Amant
Verschenen:  mei 2011
Pagina’s: 32
Uitgever: Clavis
Leeftijd: vanaf 1 jaar


Koop bij bol.com

Anna mag vandaag mee naar de winkel, want Sinterklaas is daar. Anna mag hem een hand gaan geven. Sinterklaas is een lieve man. Toch heeft Anna kriebels in haar buik …

Anna kennen we van alle leuke boekjes waarin Anna al avonturen beleefd. Maar vandaag mag ze met mama mee naar Sinterklaas! Dat vindt Anna wel heel erg spannend. Maar Sinterklaas is eigenlijk gewoon een hele lieve man.

Dit boekje is een lekker stevig boekje met een  harde kaft, stevig papier en daardoor erg kindvriendelijk. De tekeningen zijn kleurrijk en laten een lieve Sinterklaas en Zwarte piet zien. Hierdoor spreekt het tot de verbeelding van de kinderen.
De tekst is simpel korte en eenvoudig. Hierdoor blijft de aandacht van de kinderen behouden en begrijpen ze het boekje heel erg goed.

Voor de kindjes was dit boekje gelijk een feest. Zeker nu in de drukke Sinterklaasperiode vinden ze het heerlijk om boekjes te lezen. Het geeft ze even een rust momentje om te zitten en niet hyper te zijn om Sinterklaas. Maar het Sinterklaasboekje verteld ze natuurlijk wel over hun favoriete man in deze tijd van het jaar, Sinterklaas.
Het mooiste vonden de kindjes hoe Sinterklaas was afgebeeld, want hij had natuurlijk een hele mooie ring om! Ook was het verhaaltje goed te volgen en snapte ze heel goed dat Anna het een beetje eng vond om naar Sinterklaas te gaan.

Het boekje is de afgelopen dagen al wel 100 keer gelezen want ze vinden hem zo geweldig.

SterSterSterSterSter

Lezen jullie veel Sinterklaasboekjes voor?

 

Liefs Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij Clavis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *