Recensie: Sammie in de lente

Lieve lezers,

Hebben jullie ook al lentekriebels nu het weer al weer zo prachtig mooi is. De allerkleinste onder ons kunnen zelfs al weer heerlijk buiten spelen.
Om het thema lente samen met de kindjes extra te vieren ben ik dan al begonnen met het voorlezen van lente boekjes.

Namens Clavis mocht ik met de kindjes het boekje Sammie in de Lente recenseren en vandaag vertellen we jullie wat wij hier van vonden.

img_5357

Titel: Sammie in de lente
Auteur: Anita Bijsterbosch
Verschenen:  Maart 2017 
Pagina’s: 16
Uitgever: Calvis
Leeftijd: Peuter

Het is lente. Buiten schijnt de zon en de vogeltjes fluiten. Sammie en Job hebben er zin in. Samen gaan ze lekker buiten spelen. Het wordt een fijne dag.
Een boek met verrassende halve tussenpagina’s over Sammie en zijn paardje Job die genieten van de lente. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

  Koop bij bol.com

Laten we beginnen met het uiterlijk van het boekje. Het is een klein stevig boekje met enorm stevige dikke pagina’s. Hierdoor is het boekje direct kinderproof en kunnen zelfs de minder voorzichtige kinderen onder ons.

Het boekje straalt vanaf de cover al een en al vrolijkheid uit. Mooie heldere frisse kleuren zorgen voor een enorm lente gevoel. De afbeeldingen zijn echt gericht op kinderen maar super herkenbaar.

img_5341

Het boekje neemt je mee langs allerlei gebuertenissen die er in de lente gebeuren. Zo worden de diertjes wakker uit hun winterslaap en worden de kleine diertjes geboren. In dit verhaaltje ga je met Sammie alles langs.

Het leuke aan dit boek is dat het veel halve pagina’s heeft wat net een extra laag aan het boek geeft. Plus deze halve pagina’s voelt voor een kind als flajes daarom is het ook nog een extra spannend.

Omdat het boekje zo heerlijk herkenbaar en vrolijk is is het voor de kinderen een feest om te lezen en vooral de halve pagina;s om te slaan. Dit in combinatie met allemaal dingen die ze herkennen is een heeriljke manier om te lezen en te leren.

fullsizerender

Wat ook erg leuk is aan dit boekje is dat er op elke pagina veel te zien is. Zo zijn er vogeltjes uiltjes enz. Zo blijft er elke keer voor de kinderen weer wat nieuws te ontdekken op de pagina’s.

Dit boekje zorgt voor uren lees plezier omdat je het opnieuw en opnieuw kan lezen. En dit elk jaar in de lente weer opnieuw.

SterSterSterSterSter leeg

Lezen jullie boekjes voor afhankelijk van het seizoen?

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: Sammie in de lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *