Spoiler Alert – Olivia Dade

Lieve lezers,

Namens uitgeverij Z&K mocht ik Spoiler Alert van Olivia Dade al lezen voor verschijnen. Dit zodat jullie nu al van een recensie kunnen gaan genieten en daarna het boek snel zelf kunnen gaan lezen. Want geloof me dit boek mag je niet missen.

Spoiler Alert

Titel: Spoiler Alert
Auteur: Olivia Dade
Verschenen:  Juli 2021
Pagina’s: 384
Uitgever: Z&K

‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met ‘Spoiler Alert’ een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf. 

De cover van dit boek is echt prachtig en zorgt er voor dat ik dit boek lezer zou oppakken in de boekhandel.

Ik zat gelijk in het boek en was verkocht aan het verhaal. Het verhaal is voorspelbaar maar toch ook echt out of the box. Het neemt je mee naar de fandom/fanfiction wereld die de laatste tijd steeds groter en steeds meer openbaar is.

Het verhaal wisselt op een leuke manier van het dagelijkse leven van de personages naar forum verhalen naar text berichten etc. Dit maakt dat het lekker leest omdat je afwisseling in het boek hebt. Het verhaal is wel echt een NA want er zitten aardig wat streamy scenes in.

Het is heerlijk om te lezen hoe twee mensen head over heels verliefd zijn maar toch allebei zo hun eigen struggels hebben. Vooral het deel fat shaming vond ik ijzersterk in dit boek. Ik heb zelf ook een maatje meer en ben hier vaak toch wel heel bewust van en om dan eens over een personage te lezen dat hetzelfde denkt en voelt is heel erg fijn. Maar in dit boek zat nog een erg herkenbaar item voor mij. Namelijk dyslexie ook een onderwerp dat in boeken niet vaak naar voren komt maar waar toch aardig wat lezers meer worstelen. Om ook hier eens over te lezen en te zien dat je niet de enige bent die dit op een bepaalde manier ervaart maakt het voor mij extra leuk.
Daar bovenop creëert het ook een bepaalde awareness over deze twee onderwerpen.

Het boek is heerlijk om tussendoor te lezen als je even toe bent aan een prettig verhaal. Het heeft een mooi verhaal met de nodige diepgang en het is een wervelend avontuur in een setting waar niet genoeg boeken over geschreven zijn.

Toch krijgt het boek net geen 5 sterren van me. Het middenstuk van het boek vond ik iets wat traag en gerekt. Daar waar op het einde alles ineens heel erg snel ging. Hierdoor krijgt het net niet die 5 sterren.
Afgezien van dit vond ik dit boek geweldig en ben ik blij te horen dat er binnenkort een deel 2 komt! Nu duimen dat Z&K deze snel gaat uitgeven.

Spoiler Alert is een boek dat onderwerpen bespreekt die we dagelijks tegen komen maar waar niemand over praat. Dit boek mag je niet missen.

Liefs, Marjolein

Wil je nog meer recensies lezen van dit boek? Kijk dan snel op de blogtour pagina van Z&K.

c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *