Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

Vorige week zaterdag was ik op een event met Chinouk Thijssen en haar nieuwe boek was net released. Ik mocht natuurlijk de kans niet missen om dit boek aan te schaffen en direct te laten signeren. Vervolgens ben ik die avond nog gaan lezen en wil ik jullie vandaag graag meer vertellen over dit boek.

Titel: Truth or Dance
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen:  September 2018
Pagina’s: 281
Uitgever: 
Clavis

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?Koop bij bol.com

 

Laten we zoals altijd bij het begin beginnen. Het boek heeft dezelfde maat als Fataal Spel en dat is heel fijn voor in de boekenkast. De cover vind ik prachtig en vooral ook mysterieus. Ik heb tijdens het lezen vaak het boek nog even naar de cover gedraaid om er nog eens een keer goed naar te kijken. (Alsof ik er antwoorden in kon vinden)
Het lettertype is deze keer perfect. Bij fataal spel was dit wat lastig met mijn dyslexie maar dit lettertype is super fijn en leest daardoor al een trein.

Het boek begint direct spannend zodat je er ook gelijk midden in zit. En dan ineens ga je terug naar 3 jaar eerder. Chinouk neemt je mee in de wereld van een balletschool vol ambitie en haat.
In dit boek word je meegenomen in een bijzonder sterkte band van 4 vriendinnen. Deze band is sterk en vooral heel bijzonder. Meer dan dat de gemiddelde tiener zich kan wensen. Maar ook omschrijft het dat het verhaal van de buitenstaander niet zo hoeft te zijn zoals je zou denken. (Of misschien toch wel??)
Een belangrijk deel is ook; moet je zomaar alles geloven wat er op je telefoon verschijnt? En wat doe je in dit soort situaties. Hoe ver laat je jezelf gaan en hoe ver laat je het je leven beheersen en controleren.

De personages zijn ijzer sterk ik heb diep respect voor Chinouk met hoe levendig deze personages zijn en hoe goed ik me met elk personage kon identificeren ook al heb ik nooit in de ballet wereld gezeten. Dit maakt het ook een beetje dat de personages heel dierbaar voor me zijn geworden. En dat heb ik echt maar met enkele boeken.
Ik heb het boek deels gelezen met de Spotify Playlist bij dit boek. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hierdoor super geconcentreerd aan het lezen was maar dat het ook de beleving van het boek vergrootte. Ga je het boek lezen luister dan vooral naar deze lijst.

Ik heb door dit boek ook een achtbaan aan emoties mee gemaakt. Regelmatig zat ik met ingehouden adem te lezen, verwonderde ik me over de bijzonder band van de meiden in het boek en kon ik er zelfs een traantje om laten. Maar vooral de oneindige spanningsboog liet me op het puntje van mijn stoel zitten. Elk moment dat ik kon lezen kreeg ik niets meer mee van de wereld om me heen en zat ik helemaal in het boek.

Tijd om deze recensie af te ronden anders ga ik te veel verklappen. Maar heb je zin in een heerlijk spannend boek met hier en daar nog een wijze les dan mag je dit boek echt niet laten liggen. Ik beloof je dat je aan het einde van dit boek Chinouk gaat smeken om deel 2 (jep dat heb ik gedaan).

Vriendschap, haat, dans en vooral heel veel spanning. Truth or Dance laat je niet meer los. 

SterSterSterSterSter

 

Liefs, Marjolein

One thought on “Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *