Uit Bloed en As – Jennifer L. Armentrout

Lieve lezers,

Een tijdje geleden vroeg Uitgeverij Z&K of ik mee wilde doen met de blogtour van Uit bloed en as. Hier kon ik echt geen nee tegen zeggen aangezien dit boek al een tijdje op mijn wish-list stond. Ik wilde dit boek al heel lang lezen maar ik lees dit soort boeken toch liever in het Nederlands. Ik kon dan ook niet wachten om dit boek voor jullie te mogen lezen.

Blood and Ash 1 -   Uit bloed en as

Titel: Uit bloed en as
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Verschenen:  7 september 2021
Pagina’s: 544
Uitgever: Z&K

‘Uit bloed en as’ van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. ‘Uit bloed en as’ is het eerste deel van de bloedstollende nieuwe Blood and Ash-serie van Armentrout. 

De eerste druk van dit boek is een Limited Edition. En geloof mij deze wil je hebben! Het boek heeft prachtige rode sprayed edges (zijkanten) en Geweldige fan-art aan de binnenkant. Gooi hem na het lezen van deze recensie dus snel in je mandje dan is de kans groot dat je deze limited Edition nog te pakken hebt. Het lettertype in dit boek is wel echt klein, dus voor de dyslectische onder ons, hou hier rekening mee en neem eventueel het ebook. Echter is de regelafstand wel fijn, dit maakt het dan weer wat makkelijker om te lezen.

Mijn verwachtingen voor dit boek waren torenhoog. Ik zie dit boek overal op Instagram en TikTok en het beloofd zoooo veel goed.
Ik moet heel eerijk bekennen dat deze verwachtingen wel het boek een beetje verpest hebben. Maar gelukkig stelde dit boek niet teleur.

Beetje bij beetje leer je Poppy kennen en ontrafel je haar verhaal. De manier waarop dit omschreven is, is alsof je langzaam meer en meer te weten komt over je beste vriendin. Daar bovenop is er nog een heerlijke geladen spanning met Poppy haar twee bewakers. (Op meerdere manieren geladen) *wink*
Vanaf het begin af aan heb ik zitten puzzelen hoe dit verhaal in elkaar zou zitten en mijn eigen vermoeden bevestigen was heel moeilijk en tot het einde bleef het spannend.

De schrijfstijl is erg prettig en het boek leest daardoor lekker weg ondanks dat het een dikke pil is. Ook staat het boek vol met prachtige quotes en veel wijze woorden. Het boek heeft ook een fijne balans aan informatie geven, aangezien het een dikke trilogie is vind ik het creëren van een wereld erg belangrijk. Maar dit kan ook vaak saai worden. Gelukkig is de world en story building afgewisseld met razend snelle gebeurtenissen (oké ze waren aardig wat pagina’s maar ze voelde razend snel).

Het boek gaf me soms een beetje een Game of Thrones vibes door wat er allemaal gebeurde en de setting/sfeer. Dit op de goede manier. Ondanks dat het fantasy is raakt het verhaal onderwerpen waarmee we dagelijks te maken krijgen. Klassenverschil, onzekerheden, onwetendheid, persoonlijke groei etc.
Het enige wat ik tegen vond vallen was de vertaal stijl, ik kon heel goed lezen dat het boek vertaald was en sommige vertalingen waren voor mij echt tenenkrommend. Maar toch geef ik de voorkeur aan dit boek in het Nederlands lezen dan in het engels.

Ik heb genoten van dit boek en kan niet wachten om de volgende twee te lezen.

Uit bloed en as is een boek vol met sterke personages, mysteries en een nieuwe wereld.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *