Wat we achterlaten – Rebecca Yarros

Lieve lezers,

Z&K vroeg mij of ik mee wilde doen met de blogtour van het nieuwe boek van Rebecca Yarros, en na het lezen van waar dit boek over ging kon ik absoluut geen nee zeggen.
Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Wat we achterlaten

Titel: Wat we achterlaten
Auteur: Rebecca Yarros
Verschenen:  november 2021
Pagina’s: 512
Uitgever: Z&K

Georgia, de hoofpersoon in ‘Wat we achterlaten’ van Rebecca Yarros, moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond. 

Zoals altijd beginnen we bij de looks van dit boek. In eerste instantie was ik er niet verliefd op. Ik vind hem zeker mooi maar hij voelde een beetje ‘oubollig’ aan. Echter hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik hem snapte en hoe mooier ik hem ging vinden. Het lettertype is prettig waardoor het snel wegleest en het boek is ook opgedeeld in prettig veel hoofdstukken. Ook dit zorgt ervoor dat het voor mij extra snel en lekker leest.

Dit was mijn eerste boekvan Rebecca Yarros toen ik online postte dat ik dit boek mocht lezen voor publicatie datum stroomde mijn inbox op social vol met mensen die enorm (lief) jaloers waren en niet konden wachten om hem zelf in hun handen te hebben. De verwachtingen waren dan ook direct hoog.

Het boek wisselt tussen het heden en het verleden. Tussen Gorgea en haar grootmoeder Scarlet, zoals jullie weten ben ik dol op dat soort boeken. Ik vind het heerlijk om heen en weer te hoppen en zo langzaam meer te weten te komen. Wat ik ook heel erg leuk vond is dat het boek eigenlijk draait om een boek. – hoe leuk is dat!

Zodra ik in het boek begon zat ik er eigenlijk midden in. Ik moest direct al lachen over een prachtige situatie die ontstond maar ook werd je gelijk meegenomen in de serieuze omstandigheden waarin de personages in het boek zich bevinden. Hierdoor sluit je de personages direct in je hart en dit zal gedurende het boek alleen nog maar meer worden.
Zo hield ik mijn adem elke keer in bij de gebeurtenissen uit het verleden (ook al voelde je op je klompen aan wat er ging gebeuren) – begreep ik alle frustraties en wilde ik elk personage een dikke knuffel geven.

Dit boek is niet zomaar een historische roman maar een met all the feels en nog veel meer

Wat we achterlaten is een boek dat je beet pakt en niet meer los zal laten

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Z&K voor het organiseren en het uitnodigen voor deze blogtour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *