Blogtips + nieuwe Instagram update

Lieve lezers,

Vandaag is het weer zo ver. Vandaag deel ik weer een aantal Blogtips met jullie. Dit om jullie allemaal te helpen met bloggen en misschien weer wat druk van de ketel af te halen.

Instagram
Ja!!.. Instagram heeft eindelijk de update doorgevoerd waar ik al zo lang op zat te hopen. Je kunt nu in-app wisselen van je blogaccount naar je privé account. Hoe?? Zo: Ga naar het tandwieltje in de rechter bovenhoek –> scrol naar onder naar account toevoegen –> voeg je account toe. Nu kan je door in je overzicht scherm (laatste tapje) en dan bovenop je naam te klikken (blauwe balk) van account wisselen.
De dagen van telkens in en uitloggen zijn voorbij. Nu kun je en je vrienden en je blog up-to-date houden. Dank u Instagram!

Blogdip
Van steeds meer mensen om me heen hoor ik dat ze een blogdip hebben. Vele vragen hoe ik hier mee om ga.
Natuurlijk is dit mijn manier maar voor mij werkt dit altijd: Ik pers er met veel pijn en moeite vaak een aantal artikelen uit. Als ik er ongeveer weer drie ingepland heb staan dan voel ik de druk verdwijnen en daarmee ook de blogdip. Daardoor krijg ik weer meer vrijheid en gelijk weer heel veel plezier om nog veel meer artikelen te gaan schrijven. Mijn blogdip als ik die heb wordt die veroorzaakt door de druk van het elke dag schrijven. Hoe leuk ik dit ook vind soms is het best wel lastig om elke dag weer een leuk artikel online te zeggen. Maar zodra er weer wat vooruit gepland staat dan komt het helemaal goed bij mij. 

Notities
In het nieuwe jaar lijkt iedereen een beetje moeilijk van start te komen. Heel veel mensen hebben een enorme leesdip (waaronder ik) en veel mensen hebben gewoon geen puf meer om te bloggen. Ik zelf heb vaak op de meeste gekke momenten briljante blog ideeën. Ik heb altijd in mijn tas mijn notebookje zitten (lees 2 of 3) en ik ga nooit de deur uit zonder mijn pen en mijn notebookje. (Nu werk ik als bijbaan in de horeca dus mijn tas zit altijd vol met pennen) Als ik dan een briljant idee krijg als ik op visite ben of ergens in de stad loop kan ik hem gelijk opschrijven. Krijg ik een briljant idee als ik in bed lig dan noteer ik hem snel in mijn telefoon.
Nu ben ik in dit notebookje sinds een paar weken bezig om gelijk hier een planning van te maken. Als ik dus een goed idee heb noteer ik hem gelijk bij een datum. Zo maak ik voor mezelf een overzichtje en kan ik het volgende vrije moment dit gelijk uitwerken en inplannen. Zo zit ik niet met het schrijven en dan nog bedenken wanneer ik het ga publiceren.

Perfectie
Dit is iets waarmee ik heel heel erg geworsteld heb. Alles moest bij mij perfect. Elk artikel elke foto elke Instagram post elke twitter post moest de juiste emoticons hebben. Elke Snapchat de juiste belichting. Soms sta je echt als een mafketel ergens om het maar perfect te hebben. Gevolg? Ik werd steeds kritischer op mezelf en mijn nieuwe perfect was al lang niet meer mijn oude perfect.
Natuurlijk zie ik zelf ook wel dat ik veel vooruit ben gegaan en dat het er allemaal mooier en professioneler uit begint te zien. Dit stukje wil ik ook vasthouden, maar het altijd alles perfect probeer ik iets los te laten. Soms steek ik zo enorm veel aandacht in een bepaald onderdeel van een blogpost waar mensen niet echt veel aandacht aan besteden. Dit soort punten wil ik voor mezelf iets los gaan laten. Ook wil ik meer spontane foto’s maken en kijken wat daar uit komt ipv altijd alles 100x maken en dan nog 20x bewerken.
Een leerpuntje voor mijzelf maar misschien ook voor jullie. Want perfectie is leuk en je wordt vanzelf steeds perfecter maar het moet het bloggen niet in de weg staan.

 

Dit waren mijn tips voor deze keer!
Aan welke tip hebben jullie het meeste?

Ps. De laatste tijd lees ik veel  discussies online over wanneer je een foto van een ander mag gebruiken. Binnenkort komt hier een heel erg groot heel uitgebreid item over online. Over de gevolgen maar ook over wanneer en hoe het wel en niet mag. Nog even geduld en tot die tijd: Blijf zelf je foto’s maken!

Liefs, Marjolein

5 thoughts on “Blogtips + nieuwe Instagram update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *