Harry Potter (Re)Read

Lieve lezers,

Je leest het goed. Ik wil graag samen met jullie een Harry Potter (Re)Read gaan doen. Waarom? Omdat ik een bekentenis te doen heb: Ik heb alleen deel 1 van Harry Potter gelezen. Jep, ben je van je stoel gevallen? Sorry, ik hoop dat je je niet bezeerd hebt.
Om dit goed te maken wil ik nu namelijk samen met jullie Harry Potter gaan lezen. Voor jullie waarschijnlijk een ReRead, maar voor een aantal misschien net zoals ik een Read.

IMG_8158

Wat wil ik gaan doen?

Ik wil elke maand samen met jullie 1 boek uit de serie gaan lezen. Nu zul je misschien denken wat weinig!! Ik heb hier bewust voor gekozen omdat ik iedereen graag de kans wil geven mee te lezen. Sommige mensen zullen de boeken in een week verslinden maar andere zullen er iets langer over doen.
Op deze manier wil ik de langzame/drukke lezers de kans geven om mee te lezen. Maar hiermee geef ik de snelle lezers ook de kans om er nog andere boeken naast te lezen. Een Win-Win situatie dus.

Dit gaat natuurlijk wel beteken dan we 7 maanden over de hele serie gaan doen. Zeven maanden lang gaan we gezellig samen kletsen over het boek lees-sprintjes houden met elkaar plezier maken omtrent dit boek.

Recensie + Samenvatting

Omdat we natuurlijk 7 maanden lang met elkaar gaan lezen en kletsen moet er hiervoor natuurlijk ook extra aandacht zijn. Daarom wil ik aan het einde van elke maand een Recensie van het gelezen boek online gooien. Zoals ik bij lk boek doe, maar bij deze recensie wil ik ook een kort verslagje doen van onze gezamenlijke ervaring om samen te lezen en leuke dingen die we aan elkaar hebben uitgewisseld.

Wanneer

Ik wil graag 11 juli gaan beginnen, dit omdat het eerste boek het dunste boek is.
Hiervoor heb je dus een paar dagen minder.
Daarna wil ik elke eerste van de maand gaan starten met het nieuwe deel.
Kort samengevat zijn we dan van 11 juli t/m 31 januari.

Win-Acties

Gedurende deze zeven maanden wil ik ook graag af en toe een win-actie houden. Twee boeken heb ik al klaar liggen die ik namens de uitgeverij weg mag geven aan lezers die mee lezen. (deel 2 en 3) verder wil ik zelf nog graag wat kleine cadeautjes weg gaan geven die met Harry Potter te maken hebben (Om een idee te krijgen bekijk dan eens wat Boeken Must Haves items).

Facebook

Omdat we natuurlijk niet kunne kletsen met elkaar via de site heb ik een aparte Facebook groep aangemaakt:
Hier kun je je op aanmelden als je mee gaat lezen.

 

Verder zitten er geen verplichtingen aan dit alles. Het is gewoon de bedoeling om samen deze serie nog eens te gaan lezen en voor mij een prachtige kans om samen met jullie de serie voor het eerst te gaan lezen.

Ik hoop je snel te zien in de Facebook Groep. 

Liefs, Marjolein

 

Ps. mocht het even duren voordat ik je accepteer in de groep is dit omdat ik natuurlijk nog lekker in Oosterijk zit.

31 thoughts on “Harry Potter (Re)Read

 1. Leuk idee ik heb zelf nog maar tot boek 4 gelezen dus de 5de 6de en 7de wordt voor mij ook een gewoone read

  Ik ga zeker mee doen

 2. Super leuk idee! Ik doe graag mee, ik heb ze ook nog nooit gelezen maar toevallig net op mijn e-reader gezet om te lezen. Dus ik ga zeker mee doen 🙂

 3. Ik wil wel meedoen. De eerste las ik vorig jaar. Ik ga hem niet herlezen, maar met de volgende wil ik wel (proberen) meedoen.

 4. Leuk! Ik lees ze elk jaar wel een keer, soms vaker (denk dat ik ze, vooral de eerste delen, al minstens 20 keer heb gelezen) en ik ga nu ook weer lekker meedoen!

 5. Leuk idee! Ik doe mee. Voor mij is het een reread. Het is ook wel weer fijn om het geheugen weer eens even op te frissen. Zeker met dat achtste boek in het vooruitzicht.

 6. Om eerlijk te zijn vond ik Harry Potter vroeger echt nooit leuk, . Ik vond het veel te eng haha *kuch* en van mijn ouders mocht ik het niet kijken..
  Dus heb ik de boeken ook nooit gelezen, *shame on me I know* Maar een paar zomers terug heb ik alle films in een week gekeken met een vriendin (die helaas alle spoilers vertelde tijdens de films…) Ik heb deel 1 en 2 al wel gelezen, (i know ik moet ze echt gaan lezen !_!)
  Wel een heel leuk idee 🙂

 7. I apologize for off-topic, I’m thinking about building an interesting web site as a student. Will possibly start with publishing interesting information just like”Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.”Please let me know if you know where I can find some related facts such as right here

  http://fileshack.us/?p=2492

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *