De leukste boeken voor op reis

Lieve lezers,

Je kunt er niet omheen. Eindelijk ben ik weer eens op reis. Dit deed mij thuis dus al inspireren om weer eens te gaan kijken naar reisgidsen en andere handige boeken om mee te nemen op reis.
Laat je daarom vandaag inspireren door prachtige reisboeken en andere handige boeken om mee te nemen op reis.

Lonely Planet’s Ultimate Travelist
Dit boek (engels) is een samenstelling van de 500 mooiste en onmisbare bestemmingen. 
Lonely Planet’s Ultimate Travelist is a compilation of 500 of the world’s most unmissable sights and attractions. And it has been ranked by Lonely Planet’s global community of travel experts so big names such as the Eiffel Tower and the Taj Mahal battle it out with lesser-known gems for a prized place in the Top 10. Insightful write-ups, inspiring photography, lavish production, and a fold-out chart on which to tick off the top sights make this the only bucket list you’ll ever need.

Reisdagboek
Ik kocht mijn eerste reisdagboek toen ik op mijn eerste vakantie zonder mijn ouders naar het buitenland ging. Hierin kon ik al mijn avonturen opschrijven zodat ik ze voor altijd zou herinneren. Nu is mijn boek niet volgeraakt in die vakantie. Maar de andere vakanties staan er nu gewoon bij.

Ik ben namelijk niet echt een dagboek type maar zo met bijzondere reizen vind ik het enorm leuk om een dagboekje bij te houden.

 

Wanderlust 
Wanderlust is dé travel style guide voor iedereen die van reizen houdt. Anne de Buck is professioneel travelblogger en wordt bijna iedere week wakker in een andere stad. Als founder van Nederlands grootste urban travel en lifestyle blog Yourlittleblackbook.me reist ze de hele wereld over op zoek naar de leukste hotspots. Van de beste restaurants in New York tot bijzondere concept stores in Berlijn.
In Wanderlust komen reizen, lifestyle en food samen. Een persoonlijk boek waarin Anne je een kijkje in haar keuken geeft en jou leert hoe jij net als zij overal ter wereld de leukste wijken en adressen kunt ontdekken. Ook als je er nog nooit eerder bent geweest! In deze gids vind je honderden reistips en tricks om de wereld rond te reizen in stijl. Na het lezen van dit boek wordt reizen alleen maar leuker. Anne inspireert je met deze travel style guide om het meeste uit je reizen te halen en jouw reisdromen waar te maken. Bon voyage!

Wil je dan toch nog een lekker boek/verhaal lezen over reizen: 

Wild
Het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit. br ‘Een prachtboek dat ik niet weg kon leggen.’ – Margrietbr ‘Wat de hoofdpersoon een bijzondere en verrassende verschijning in de huidige Amerikaanse filmindustrie maakt, is niet zozeer dat ze netjes is of gevoelig of zelfs bijzonder aardig. Het is dat ze vrij is.’ – The New York Times over de verfilming br Op haar zesentwintigste neemt Cheryl Strayed haar meest impulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen.

 

Heb jij al een reis gepland staan? Laat in de reacties weten waar naar toe. 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *