Op vakantie? En je blog dan?!

Lieve lezers,

Vandaag weer een artikeltje speciaal voor de bloggers onder ons. De vakantie staat weer voor de deur en natuurlijk trekken we er deze zomer weer (bijna) allemaal op uit. Maar hoe doe je dit dan met je blog?

Vandaag deel ik een aantal van mijn tips omtrent het bloggen je blog en op vakantie gaan.

img_7002

Planning
Je lezers hoeven helemaal niet te weten dat je op vakantie bent. Als jij een goede planning maakt en flink vooruit inplant dan merken je lezers niet eens dat je weg bent.
Echter vergt deze planning wel behoorlijk wat tijd. Toen ik op mijn lange vakantie naar de VS ging ben ik ruim 1,5 maand van te voren al artikelen gaan schrijven. Dit deed ik door elke dag die ik moest vullen. op te schrijvens vanuit daar ideeën gaan invullen en recensies voor die periode in te plannen.

Ideeën
Besluit je inderdaad een eind vooruit te gaan werken zijn ideeën vaak echt heel lastig. Wat voor mij meestal helpt is om te beginnen bij de standaard terugkerende items. Deze kan je namelijk direct al op de vaste dag in gaan plannen. Zo ziet die lijst er direct wat minder beangstigend uit.  Probeer verder te denken aa tijdloze dingen. Of juist dingen die normaal zijn in die periode. Zo heb je originele ideeën die passen en die je toch een poosje vooruit kunt schrijven.

Foto’s 
Het is wel heel lastig om voor zo veel artikelen direct foto’s klaar te hebben. Maar als je je ideeën van te voren hebt uitgeschreven  kun je alvast gaan denken wat voor foto je er bij wilt hebben. Zo heb je in een paar uur tijd al je foto’s geschoten.
Of maak gewoon foto’s op het moment dat je denkt hej, dit is een leuk kiekje. Zo kom ik aan de foto van hierboven. En vooral ben niet al te streng voor jezelf.
Mocht je er om welke reden dan ook toch niet uit komen om zelf je foto’s te maken wijk dan uit naar pixabay. Deze site staat bom vol met gratis te gebruiken foto’s.

Plan ook een paar dagen voor en na je vakantie in
Dit doe ik zelf altijd en dit zorgt voor enorm veel rust. Zo kan ik op mijn gemakje inpakken zonder  de denken aan het feit dat ik nog moet bloggen. Maar ook hoef ik zo op de vakantie niet te denken aan het feit dat ik direct moet beginnen met bloggen als ik terug ben.

Vertel dat je op vakantie bent
Als je niet overal online hebt staan waar je woont kan je natuurlijk ook altijd gewoon vertellen dat je op vakantie bent en daarom je blog een aantal weken stil ligt. Daar is natuurlijk ook niets mis mee.

 

Dit zijn mijn gouden tips voor bloggen en op vakantie gaan.

Welke tips heb jij voor bloggen en op vakantie gaan? Deel ze dan vooral hieronder in de comments.

Liefs, Marjolein

One thought on “Op vakantie? En je blog dan?!

  1. Goede tips! Ik plan tijdens een vakantie vaak vooruit en ik zorg dat ik ook tweets inplan. Die laatste tip zou ik persoonlijk niet doen, omdat adressen via internet zo te achterhalen zijn. Ook al heb je dat niet zelf erop gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *