Op de koffie bij uitgeverij De Geus

Lieve lezers,

Ongeveer een half jaartje geleden sprak ik Linda van uitgeverij De Geus bij een boekhandel in Breda. Daar nodigde zij me uit om een keer op de uitgeverij langs te komen voor een rondleiding.
Zoals jullie inmiddels allemaal al wel weten gaat uitgeverij De Geus verhuizen naar Amsterdam. Daarom moest ik natuurlijk nog even mijn kans grijpen om langs de gaan bij deze uitgeverij in dit prachtige monumentale pand.
Afgelopen vrijdag ging ik daarom even ‘op de koffie bij uitgeverij De Geus’

De Geus

Helaas zat het weer deze dag totaal niet mee. Het regende en regende en regende. Terwijl het de dag er voor enorm mooi weer was geweest. Echter kon dit de pret niet drukken. Ik was ruim op tijd in Breda een stad die ik op mijn duimpje ken inmiddels en had het prachtige monumentale pand dan al snel gevonden. Ik werd hartelijk begroet door Linda en we gingen dus maar snel even een kopje koffie drinken.

Na wat gezellig geklets over bloggen en Linda haar nieuwe baan en de uitgeverij zelf was het tijd voor een prachtige rondleiding door dit prachtige pand. Wat weet Linda veel te vertellen van dit pand en dat ook nog eens op een super leuke manier!
Het is een enorm pand die een voor mij echt Bredase sfeer uitstraalt. En vergis je niet het pand is echt enorm met prachtige enorme houten trappen vele kamers. Van de ene kamer beland je in de andere. Sommige met prachtig uitzicht op een geweldig aangelegde Engelse landtuin.

Het pand zelf straat karakter uit en ook een bepaalde rust. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit pand perfect bij de uitgeverij vindt passen. De oudheid de wijsheid alles staalt het pand uit, dit en combinatie met de boeken die zij uitgeven is gewoonweg geweldig.
Ook de zolder van het pand is waanzinnig mooi, hier is Mo’Media gevestigd, de zolder is eigenlijk nog zoals hij vroeger was met de originele houten balken er in. Stiekem baal ik een beetje dat ik zo weinig foto’s heb gemaakt van dit pand.

Ook een leuk detail is dat dit pand een heuse enge kelder heeft zitten. Daar hoefde de rondleiding van mij niet heen. (En dat deed Linda gelukkig niet) wel wist ze me te vertellen dat het in de categorie “er kan zo een lijk om de hoek vandaan komen vallen” is.

We hadden net het pand bezichtigd toen er ineens een grote groep mensen op de stoep stond die ook voor een rondleiding kwamen. Dit was echter voor de dames van de uitgeverij een verassing maar er werd gelijk op geïmproviseerd. Plus ook nog eens heel leuk voor mij want ik kon nog even aansluiten bij het algemene praatje. Natuurlijk was voor mij het praatje niet heel verrassend maar toch vond ik het geweldig om de reactie van deze groep mensen telkens te zien.
Nog leuker was dat een van de dames regelmatig mijn blog leest!
Uiteindelijk werd het dus koffie drinken met een hele groep gezellige boekenlezers.

Ik heb een hele leuke middag gehad bij uitgeverij De Geus en wil Linda nogmaals hartelijk bedanken voor het prachtige kijkje in de uitgeverij.

 

Wat is jullie favoriete boek van De Geus?

Liefs, Marjolein

8 thoughts on “Op de koffie bij uitgeverij De Geus

 1. Wat heb jij geluk gehad zeg. Dit moet een enige ervaring zijn geweest. Iets wat je je altijd zal blijven herinneren…. Koester dit maar.

  Jaloerse leesgroetjes
  katrien 😉

 2. Leuk! Zou nu zo graag dat pand ook willen bekijken, zelfs de kelder, zeker door de opmerking” “er kan zo een lijk om de hoek vandaan komen vallen”
  Wie weet ooit. maar als ze al verhuisd zijn, voor ik weer in NL kom heb ik natuurlijk wel pech…

  1. Het is een monumentaal pand, hierdoor worden er meestal 2x per jaar door de gemeente Breda rondleidingen in gegeven 🙂

   1. oeh goed om te weten! Maar dan moeten die ook net zijn wanneer ik er ben. Waarschijnlijk in November. Maar ik weet nog niet hoelang ik dan heb…..

 3. Leuk verhaal van je. En je ziet ik heb het weer gelezen. Was idd een goed verhaal van Linda en later ook van Marina. Helaas onze groep was te groot om de zolder te bezichtigen. Mijn leesclubs waren ook erg enthousiast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *