Wat ik altijd vergeet tijdens het lezen

Lieve lezers,

De laatste tijd begint het me steeds meer op te vallen dat ik een hoop dingen tijdens het lezen vergeet. Omdat ik hoop dat ik niet de enige ben besloot ik eens op een rijtje te zetten wat ik allemaal vergeet tijdens het lezen. Misschien herken jij je wel in de volgende punten.

IMG_9147

Drinken
Laten we gelijk met de meest voorkomende in huis vallen. Ik kan dus tijdens het lezen drinken totaal vergeten. Lokaal heb ik dorst en heb ik een heerlijke mok met (dampende/koude) thee voor mijn neus staan. Ik vergeet het gewoon. Totdat bijvoorbeeld mijn telefoon gaat en ik die koude thee zie staan.

De tijd
Vast een veel voorkomende. Nog eventjes lezen en dan oh shit! De tijd, ik had zeker een kwartier geleden al op pad moeten zijn. Of wat mij vaak overkwam in de trein dat ik moet uitstappen en ineens heel snel al mijn spullen bij elkaar moet rapen. De oplossing, zet een wekker voor dat je gaat lezen met hoe laat je weg moet. Echter vergeet ik keer op keer de wekker te zetten. Iemand hiervoor tips?
Maar ook wanneer je jezelf beloofd nog even 15 minuutjes lezen voor het slapen gaan. Tot je op de klok kijkt en het ineens midden in de nacht blijkt te zijn.

Eten
Je zou het niet zegen aangezien ik absoluut niet de slankste ben. Maar tijdens het lezen vergeet ik echt heel erg vaak te eten. Stiekem is lezen voor mij dus ook nog eens een goed dieet. Plus als het boek heel heftig is heb ik ook nog eens een brok in mijn keel en ook geen honger.

De werkelijkheid
Een ideaal ding van lezen is dat je gewoon even de werkelijkheid vergeet. Lijkt je leven even helemaal op instorten te staan? Pak er dan gewoon een enorm goed boek bij en je kan even ontsnappen aan de werkelijkheid. Maar ook wanneer je gewoon een verschrikkelijk pest humeur hebt is het heerlijk om even te gaan lezen en te ontsnappen aan je eigen humeur. (En dat is ook wel zo fijn voor je omgeving)

 

Herkennen jullie deze punten? En wat vergeet jij vaak tijdens het lezen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Wat ik altijd vergeet tijdens het lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *