10x Binnenkort verwacht

Lieve lezers,

Inmiddels komen we allemaal (helaas) weer terug van vakantie. Hopelijk hebben jullie allemaal een flinke stapel boeken kunnen verslinden. Ik persoonlijk helaas wat minder, ik heb geen vakantie gehad deze zomer en alleen maar gewerkt en gestudeerd want ik heb volgende week helaas een her-tentamen. Daarbovenop kreeg ik ook nog eens een flinke leesdip.
Gelukkig staat er nu wel een hoop leuks voor de deur. Er gaan namelijk een hele hoop nieuwe boeken verschijnen en daar ben ik heel heel erg blij mee!

Vandaag wil ik jullie alvast een selectie laten zien wat voor leuks er gaat verschijnen de komende tijd.

Tot waar we kijken kunnen – Inge van der Krabben Verwacht 20 augustus 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.49.03

Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben is een prachtige, ontroerende roman over een moeder-dochterrelatie. In een frisse, eigen stijl schrijft Van der Krabben over loslaten, loskomen, volwassen worden, verbinden, afscheid nemen en rouw. Hoofdpersoon Janne staat op de rand van een burn-out en realiseert zich dat het tijd wordt om voor zichzelf te kiezen en zich los te maken van haar moeder. Dan blijkt dat haar moeder ongeneeslijk ziek is en spoedig zal overlijden. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw evenwicht in hun relatie. Vele moeders en dochters zullen zich herkennen in deze roman. Voor de liefhebbers van Een weeffout in onze sterren.

Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen Verwacht 25 augustus 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.46.35

Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben is een prachtige, ontroerende roman over een moeder-dochterrelatie. In een frisse, eigen stijl schrijft Van der Krabben over loslaten, loskomen, volwassen worden, verbinden, afscheid nemen en rouw. Hoofdpersoon Janne staat op de rand van een burn-out en realiseert zich dat het tijd wordt om voor zichzelf te kiezen en zich los te maken van haar moeder. Dan blijkt dat haar moeder ongeneeslijk ziek is en spoedig zal overlijden. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw evenwicht in hun relatie. Vele moeders en dochters zullen zich herkennen in deze roman. Voor de liefhebbers van Een weeffout in onze sterren.Het thrillerdebuut Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen is een aanrader voor de fans van Esther Verhoef en de dramaserie Hollands Hoop. 
Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Supernova – Peter Romer Verwacht 25 augustus 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.51.25

‘Supernova’ van Peter Römer (tevens auteur van de Baantjer-reeks) is een spannend en akelig actueel boek over hoe diep een ster kan vallen
Wanneer het dode lichaam van Youri Paardekoper wordt gevonden komt rechercheur Hanna Vermeer er al snel achter dat het niet om een natuurlijke dood gaat. Wie wilde deze in zichzelf gekeerde jongen dood hebben, en waarom eigenlijk? De zaak krijgt veel media-aandacht als blijkt dat Youri de zoon is van Hans Paardekoper, een vermaard dj en tieneridool in de begintijd van de commerciële tv. Hoe dieper Hanna in de zaak duikt, hoe meer onfrisse zaken er boven tafel komen en hoe meer mensen onderling verbonden blijken te zijn door een verleden waarin grenzen straffeloos overschreden werden en in de roes van drank en drugs bewonderende tienermeisjes een makkelijk slachtoffer vormden.

Onderweg met Roadie – Thomas Acda Verwacht 17 augustus 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.54.17

Hij was de helft van het meest beroemde popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder zijn arm, en verliest zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, is dat dé kans op een uitweg. De roadtrip door Amerika wordt een avontuur – hij speelt voor Junkie XL in New York, wordt liefdevol opgevangen door een hippiefamilie en belandt bij een bijzonder concert van Art Garfunkel. Maar vooral is het een reis waarin hij terugblikt op mislukte relaties, het succes en het einde van de samenwerking met Bob, zijn gevecht tegen de kilo’s en vooral het gevecht tegen zichzelf.

Wat ons niet zal doden – Millennium 4 Verwacht 27 augustus 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.55.58
Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.

Kapot – Carry Slee Verwacht 4 september 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 01.00.31

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.
Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

 

The Cage – Megan Shepherd Verwacht 11 september 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 01.03.27
Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

De Ijzeren Prins – Cassandra Claire Verwacht 11 september 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 01.05.58
Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op Clockwork Angel. In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar blijvende verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam maar zeker af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa’s hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

Portret van een vrouw – Jojo Moyes Verwacht 22 september 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 01.08.01
Bestsellerauteur Jojo Moyes, bekend van ‘Voor jou’, ‘De laatste liefdesbrief’ en ‘Vier plus één’, heeft met ‘Portret van een vrouw’ opnieuw een meeslepende roman geschreven. 
Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…
Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

After 4 – Anna Todd Verwacht 25 september 2015
Schermafbeelding 2015-08-18 om 01.10.09

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is… 

Dat waren ze dan weer 10 boeken die we binnenkort mogen gaan verwelkomen.
Naar welk boek kijken jullie uit?

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “10x Binnenkort verwacht

  1. Ik heb Onderweg met Roadie op mijn verlanglijstje gezet, klinkt als een leuk boek! Verder ben ik ook heel benieuwd naar het nieuwe boek van Leigh Bardugo dat volgende maand uitkomt, Six of Crows.

  2. De IJzeren Prins <3 , Wat ons niet zal doden en Kapot wil ik wel lezen, De IJzeren Prins, omdat het mijn favo serie is (dus ook The Mortal Instruments), Wat ons niet zal doden omdat ik deel 1 t/m 3 heb en mijn moeder vind ze erg leuk en Kapot omdat ik wel weer is een 12+ boek van Carry Slee wil lezen 🙂 Super leuke boeken weer dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *