10x Waarom lezen zo fijn is

Lieve lezers,

Als je deze blog volgt/leest dan hou je ziezo al veel van lezen. Maar wat geeft lezen nu die extra lading in ons leven. Ik zet het vandaag voor je op een rijtje. Een hoop momenten waarbij lezen ons gelukkig maakt.

1.Wachten op de trein/bus/OV
Met een boek er bij is wachten zo veel fijner. Trein gemist? snel een bankje zoeken en verder lezen. Stiekem creëert die trein missen extra leestijd (helemaal niet zo erg dus)

2. In je eentje pauze op het werk
Geen probleem! We pakken er gewoon een boek bij, alleen wel een wekker zetten met wanneer je weer moet beginnen voordat je de tijd kwijt raakt in je boek.

Book Love

3. Een verschrikkelijk saai lang tussenuur
Dat is voor jou helemaal niet erg, want het was net spannend in het boek dat je aan het lezen was. Je kan nu huiswerk gaan maken, maar de personages in het boek roepen naar je!

4. Een verschrikkelijke rotdag
Kruip maar snel op de bank met een flinke mok koffie/thee en een heerlijk boek. Even weg kruipen in de wereld van het boek en niet denken aan je eigen problemen.

5. Regen, Regen en nog meer Regen
Heerlijk! De meeste mensen vervloeken dit weer. Maar nu heb jij een goede reden om niet sociaal te hoeven doen maar lekker met een dekentje en een boek op de bank te kruipen. (Vergeet je niet dat je ook nog moeten eten?)

6. Even geen zin om met mensen te praten
Zit je in de trein/bus/auto en heb je even geen zin om met de mensen om je heen te praten. Pak gewoon dat boek, niemand durft je te storen als je een boek aan het lezen bent.

7. Niet kunnen slapen
Kan je niet slapen? TV kijken of op je mobiel spelletjes spelen zorgen er voor dat je nog moeilijker kan slapen. Lezen bevordert het echter, je hersenen gaan dan automatisch in een bepaalde ruststand. Echter moet je dan niet op je tablet of smartphone gaan lezen.

8. Het brengt je op nieuwe plaatsen
Of het nu aan een zonnig strand is een fictieve wereld of ergens hier ver ver ver vandaan. Boeken kunnen je overal naartoe brengen. Er gaan letterlijk nieuwe werelden voor je open.

9. De boekhandel / bibliotheek
Dit maakt je van binnen gewoon enorm gelukkig. Al die boeken!!

tumblr_nt933jLGhW1sc7xgoo4_400©Tumler/Disney(1991)

10. Een nieuw boek in je handen
Eigenlijk heeft dit geen uitleg nodig. Een nieuw boek is gewoon ultiem geluk.. En dan zeker als je nog even lekker aan het papier kan ruiken.

 

Kan jij je vinden in deze punten? Welke punten zou jij nog graag aan deze lijst toevoegen?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “10x Waarom lezen zo fijn is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *