De andere vrouw – Tamar Cohen

Lieve lezers,

Eindelijk heb ik weer eens een roman te pakken met de snelheid van een thriller.

  •  Auteur: Tamar Cohen
  • Nederlands
  • 384 pagina’s
  • A.W. Bruna Uitgevers
  • november 2014

DSC00593
Koop bij bol.com
Stel je voor: je bent al 28 jaar gelukkig getrouwd. Je hebt drie kinderen, een prachtig huis en een echtgenoot die veel op reis is, en jullie houden nog altijd evenveel van elkaar.
Of: stel je voor dat je al 17 jaar getrouwd bent. Je hebt een dochter, een fijn huis en een echtgenoot die veel van huis is, maar toch houden jullie zielsveel van elkaar.
Dan krijg je op een dag een telefoontje dat je wereld op z n kop zet: je echtgenoot is dood. Je bent er kapot van. Je gaat naar de begrafenis en komt oog in oog te staan met zijn andere weduwe.
Een andere vrouw, een ander gezin. Dat kan niet waar zijn. Dat moet een vergissing zijn. En dat is háár schuld. Toch?

Je begint dit verhaal bij het leven van Selina een 51 jarige vrouw met strenge eisen aan zichzelf met drie kinderen waarvan één nog thuiswonend. Haar man is een echte zakenman die vaak op reis is en voor een groot deel van zijn werk in Dubai zit.

Dan staat er ineens midden in de nacht een agent aan haar deur die verteld dat haar man is overleden.

Vervolgens ga je naar Lottie een jonge vrouw met een dochter van 16. Ze is al 17 jaar getrouwd, en heeft Simon leren kennen via haar ex. Ze werden verliefd, raakte zwanger en ging samen met Simon in Dubai wonen waar Simon veel zit voor zijn werk. Sinds twee jaar woont ze in een appartement in Londen en is Simon nog altijd veel op zakenreis in Dubai.
Dan krijgt Lottie een telefoontje van haar ex om haar te condoleren. Maar haar man is toch helemaal niet dood, hij komt zo aan met het vliegtuig vanuit Dubai.

Lottie haar ex staat er op dat ze met hem naar de begrafenis gaat van wat hij beweerd haar man. Samen met hem gaat ze richting het crematorium en daar ziet ze zijn foto. De foto van haar Simon, de man waarvoor deze uitvaart is.
Selina ziet op de begrafenis van haar man ineens een vrouw voor de foto van Simon instorten. Enkele tellen later komt ze er achter dat deze vrouw ook getrouwd was met Simon en dat zij samen een kind hebben.

Na deze gebeurtenis staat het leven van Selina en Lottie op hun kop, niets is meer wat het lijkt en hoe is hun man eigenlijk overleden? De politie spreekt van zelfmoord maar beiden vrouwen twijfelen hier aan.
Ook de kinderen zijn volledig over hun toeren, hun vader had een dubbel leven en ze hebben er familie bij. Hoe moeten ze hier mee om gaan. En durven ze de confrontatie met elkaar aan te gaan.

De andere vrouw is een prachtige roman waarin de personages goed en met veel diepgang omschreven worden. Het boek is zo spannend en interessant dat je het niet meer weg kan leggen.
Je leest het boek vanuit de ogen van Selina en Lottie waardoor het boek je blijft boeien omdat je wilt weten wat er aan de andere kant gebeurd. Ook de strijd en bewijsdrang tussen de twee vrouwen is prachtig omschreven waardoor je helemaal inleeft in de twee vrouwen.

Ik ben verliefd geworden op dit boek. Ik heb allebei de personages gehaat en heb ook van ze gehouden. En aan het einde was ik dol op allebei deze vrouwen. Het enige puntje van kritiek is dat het einde vrij kort is. Hierdoor had ik het gevoel dat er ineens snel naar het einde toe geschreven werd.

De andere vrouw is echt een geweldig boek wat je gelezen moet hebben.

SterSterSterSterSter half

 

Liefs, Marjolein

 

0 thoughts on “De andere vrouw – Tamar Cohen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *