Endgame – James Frey

Lieve lezers,

Zoals de meeste van jullie wel gelezen zullen hebben had ik afgelopen donderdag een interview met James Frey. Niet gezien kijk dan even hier.
In deze blog kunnen jullie mijn recensie van dit boek lezen.

Endgame WP

Koop bij bol.com

 

Twaalfduizend jaar geleden, kwamen ze. Ze schiepen de mensheid en gaven ons leefregels. Ze hadden goud nodig en ze bouwden onze eerste beschavingen om het voor hen te delven. Toen ze het goud hadden, vertrokken ze. Voor ze weg gingen, vertelde ze dat ze op een dag zouden terugkomen en dat er op dat moment een Spel gespeeld zou moeten worden. Het spel dat onze toekomst zal bepalen. Dit is Endgame. Al tienduizend jaar bestaan de geheime bloedlijnen. De twaalf originele bloedlijnen van de mensheid. Elke lijn moest op ieder moment een spelen voorbereid hebben. Ze hebben getraind van generatie op generatie op generatie. Als het spel begint, zullen de Spelers de drie sleutels moeten vinden. De sleutels liggen ergens op aarde. De enige regel van Endgame is: er zijn geen regels.
Endgame- De opdracht gaat over de jacht op de eerste sleutel. De eerst Speler die de sleutel vindt, heeft gewonnen. Het verhaal verteld niet alleen de zoektocht naar een verborgen sleutel, er is in het boek ook een puzzel verwerkt. Het nodigt lezers uit om hun eigen Endgame te spelen en de puzzel op te lossen. Wie daarin slaagt, zal een koffer vol goud kunnen openen. Ook is er een revolutionaire game ontwikkeld door Google’s Niantic Labs waarmee je een real-wold versie van Endgame kunt spelen. Wordt kracht afgetroefd door gedrevenheid? Vriendelijkheid voorbijgestreefd door domheid? Schoonheid gedwarsboomd door luiheid? Is de winnaar goed of slecht? Er is maar één manier om erachter te komen.
Speel.
Overleef.
Ontraadsel..
Mensen op aarde.
Endgame is begonnen 

Endgame gaat over 12 jongeren tussen de 13 en 20 jaar. Zij zijn de uitverkorenen van hun familie om Endgame te spelen als de tijd daar is. Maar Endgame laat lang op zich wachten, zo worden spelers ex spelers en komen er nieuwe generaties aan bod. Maar dan ineens is het signaal er, de bekendmaking dat Endgame is begonnen. De 12 spelers zullen zich op een lokatie ergens ter wereld moeten verzamelen en daar zal het spel echt van start gaan. Niemand weet wat te verwachten van het spel of wat er te gebeuren staat. Alle spelers zijn van kleins af aan getraind om het spel te winnen, daardoor zijn alle spelers vechtmachines geworden. En nu gaan ze het op nemen tegen elkaar, want er kan er maar één winnen.

Endgame neemt je mee in het leven van alle 12 de spelers. Je leest het boek dan ook vanuit 12 verschillende oogpunten. Je word meegenomen in een verhaal vol actie en geweld. En ontrafelt zo langzaam het antwoord op de puzzel die de spelers moeten oplossen. Endgame neemt je mee in het leven van de spelers en geeft je een kijkje in hun gedachten en gevoelens terwijl ze het spel spelen. De personages zijn erg afwisselend, sommige willen vrede zien en andere alleen maar dood.

Endgame is een enorm goed YA boek. Door de korte hoofdstukken blijf je door lezen en is het lastig om het boek weg te leggen. Echter vond ik de spanning in het boek tegen vallen. Er zat heel veel actie in maar echt spanning was het niet. Des ondanks is het een heerlijk actie boek. De actie momenten worden goed afgewisseld met de rust momenten in dit boek. Vooral deze momenten vond ik erg mooi omdat je dan even stil stond bij de gebeurtenissen en wist wat er in het hoofd van het personage afspeelde.
Ik heb genoten van alle personages, de gevoelens wisselde van haat naar  liefde voor deelnemers.

Ik heb ook nog even geprobeerd de puzzel te ontrafelen waarmee je een half miljoen dollar in goud kan winnen. Helaas was dit voor mij echt veel te moeilijk. Misschien ga ik later nog eens mijn hersenen breken op deze puzzel. Dus als je een tijdje niets meer van me hoort weet je wat ik aan het doen ben.
Ik heb enorm genoten van dit nieuwe verassende YA boek en kan niet wachten op de andere twee delen.

Endgame is een nieuwe YA sensatie die je gelezen moet hebben. 

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *