Film – If I Stay

Lieve lezers,

Normaal doe ik dit eigenlijk nooit, de film kijken voordat ik het boek gelezen heb. Maar vandaag kon ik me niet meer inhouden en heb ik If I stay gekeken.

MV5BMjI4NjkxODMyMF5BMl5BanBnXkFtZTgwODYwODQ5MTE@._V1_SX214_AL_

 

 

  • Releasedatum: 22 augustus 2014 (Verenigde Staten)
  • Regisseur: R. J. Cutler
  • Duur: 106 minuten
  • Verhaal: Gayle Forman
  • Muziek gecomponeerd door: Heitor Pereira

De 17-jarige Mia Hall is een cellist talent, ze wordt verliefd op Adam en heeft een heel goede verhouding met haar familie. Ze probeert toegelaten te worden tot Juilliard, wat Adam wel een probleem vindt gezien de grote afstand, en de stad New York die hem niet aantrekt.

Als op een dag Mia en haar familie betrokken raakt bij een tragisch auto-ongeluk, verliest ze ineens haar familie. Als ze zelf in coma raakt, waarbij een uittreding plaats vindt, maakt ze alles bewust mee. Als ze in het ziekenhuis ligt, wordt het moeilijk voor Mia als ze ziet dat haar vrienden met haar meeleven. Mia wil vechten voor haar leven, maar ze twijfelt omdat ze ook bij haar familie wil zijn. Mia wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.

 

In het begin was ik erg sceptisch over de film. Ik hoorde van jullie heel veel positieve geluiden maar kan nergens vinden wat de film- boek verhouding was.
Echter heb ik genoten van deze film.
Ik moest wel erg wennen aan de vele flash-back momenten. Ik was namelijk echt aan het toe leven naar het moment dat ze wakker zou worden en succesvol op Juilliard. (Ps. dit is geen spoiler)

Door deze film ben ik enorm benieuwd naar het boek. Zoals we allemaal weten word er in een boek natuurlijk veel meer gedachte uitgelegd. Dit miste ik aan het einde van de film een beetje. Daarom wil ik nu weten hoe dit in het boek gaat.

Al met al vind ik ” If I Stay” een heerlijke ‘jank’ film voor tussendoor.

SterSterSterSter leegSter leeg

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Film – If I Stay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *