Film: The Fault in Our Stars.

Lieve lezers,

MV5BMjA4NzkxNzc5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNzQ3OTMxMTE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_

Gisteren was het eindelijk zo ver ik ging naar TFIOS.

Titel: The Fault In Our Stars
Regie: Josh Boone
Verschenen: juli 2014
Duur: 126 minuten
Cast: Shailene Woodly, Ansel Elgort, Nat Wolff
Genre: Drama/romantiek
Hazel en Gus zijn bijzondere tieners die een hekel hebben aan alles wat gewoon is. Ze vinden elkaar in de voorkeur voor cynische humor en ze zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie ontstond nadat ze elkaar hebben ontmoet op een praatgroep voor kankerpatiënten.
 

Hazel Grace kan al jaren niet meer ademen zonder haar extra zuurstof. Van haar ouders moet ze naar een praatgroep waar ze een enorme hekel aan heeft maar daar ontmoet ze Augustus. Augustus is een bloed mooie jongen met maar één echt been. Ze leert Augustus steeds beter kennen en leent hem zelfs haar favoriete boek waar Augustus helemaal verliefd op word. Maar omdat het boek midden in een zin eindigt moeten Hazel en Augustus allebei weten hoe het af loopt en besluiten daarom contact te zoeken met de auteur van het boek Peter van Houten. Samen reizen ze naar Amsterdam om daar met Augustus te kunnen praten over hoe het nu verder ging. In Amsterdam komt Hazel eindelijk uit voor haar liefde voor Augustus. Maar helaas verloopt het in Amsterdam niet zoals ze willen.

In de zaal zaten voornamelijk vrouwen die al druk aan het praten waren over dat ze waarschijnlijk gingen huilen bij deze film. Her en der hoorde zeggen ‘ik heb het boek gelezen dus ik weet wat er gaat gebeuren’ kortom een volle filmzaal met vrouwen die allemaal bang waren te gaan huilen. 

Toen de film begon heb ik een en al zitten genieten. Wat een bijzondere film en er is goed trouw gebleven aan het boek. Echter miste ik wel een paar elementen die ik graag had gezien. Zoals het buiten eten bij Oranje met alle bloesem om Hazel en Gus heen. Ook had ik graag gezien dat Lidewij haar ontslag nam maar dit ontbrak in de film. Ook kwam in de film dat Gus ziek was onaangekondigd terwijl dit in het boek al eerder duidelijk werd voor de lezer. Het einde liep iets anders dan in het boek maar dit waren geen grote veranderingen en voor mij niet storend. 

Afgezien van deze puntjes vond ik de film bijzonder en ben ik heel blij dat het zo trouw is gebleven aan het boek. Het eerste deel van de film is optimistisch en positief met hier een daar een lach. Het tweede deel word echter net zo als het boek heftig en word het moeilijk het droog te houden. 

Ps. de meiden in de zaal hebben denk ik allemaal gehuild tijdens de film een hoop gesnuf, gesnik en iemand moest zelfs heel hard huilen. En toen het licht aanging veegde iedereen zijn tranen weg (zo ook ik).

Liefs, Marjolein 

photo_5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *