Girl online – Zoe Sugg

Lieve lezers,

Zaterdag kwam Girl online van Zoe Sugg binnen en hij is nu al uit!

Titel: Girl Online
Auteur: Zoe Sugg
Verschenen: Januari 2015
Pagina’s: 312
Uitgever: Van Goor

 Girl online

 Koop bij bol.com

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar
rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar
slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en
gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar
blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt.
En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Penny is een dood normaal meisje dat kampt met doodnormale meiden problemen. Ze is namelijk lekker onhandig en vooral heel onzeker. Op advies van haar beste vriend besluit ze te gaan bloggen onder de naam Girl Online. Zo kan ze op haar blog helemaal zichzelf zijn zonder dat iemand weet wie ze is. Met uitzondering van haar beste vriend Elliot. Penny haar moeder heeft een eigen bruidswinkel en mag voor een opdracht naar New York. Zoals je al kunt verwachten mag Penny mee wat ze op dat moment alleen maar fijn vindt want op school heeft ze een mega blunder gemaakt. Als ze in New York even tussen alle activiteiten uitglipt ontmoet ze de mysterieuze Noah. Een mooie knappe jongen, dan blijkt dat Penny bij hem helemaal niet de ongeluksdrager is die ze normaal is. Bij hem kan ze helemaal zichzelf zijn, maar toch klopt er iets niet helemaal.

Girl Online is geschreven door Blogger Zoella die een grote hit is op internet. Het verhaal speelt zich af in het nu en is daarom lekker herkenbaar. Ook is het boek heerlijk vlot geschreven, ik vloog er echt doorheen. De hoofdstukken in het boek zijn ook precies goed beschreven. Zo blijft de romantiek heel romantisch en word het niet langdradig. En wordt het droevige geen droevig gezeur. De look van het boek is lekker fris met leuke foto’s (op de kaft van de Nederlandse versie staat zelfs een foto van de Nederlandse Rosa Gregoire). Ook is het een mooie hardcover met een platte rug (dus geen bolle), en een lekker groot lettertype. Verwacht echter geen hoogstaand literair verhaal maar gewoon een lekker boek om een middagje van te genieten.

Ik ben verliefd op dit boek. Ik moet toegeven dat het boek heel herkenbaar is. Natuurlijk merk ik als blogger de liefde van jullie maar weet ook hoe kritiek kan voelen. Dat komt in dit boek zeker naar voren. Ik heb enorm gelachen door dit boek, ik zat het werkelijk waar met een glimlach op mijn gezicht te lezen. Ook omdat alles zo goed geschreven is kon ik af en toe een zucht van geluk laten voor Penny. Ook bevat dit boek een hoop wijze lessen bevat waar ik zeker iets van geleerd heb. En ik zeker ga onthouden en aan terug zal denken als het nodig is.
Het enige puntje van kritiek komt door de vertaling. Ik stoorde me er namelijk aan dat er de hele tijd over sms’en gesproken werd. Ik dacht het boek is niet direct vertaald ze smsten vast nog toen het boek geschreven werd. Maar op het einde werd er (pas op mini spoiler) gesproken over Frozen en dat is nog heel recent. Ook andere kleine vertaaldingetjes stoorde me. Maar die zijn aan jou om te lezen en te ondervinden of het jou stoort.

Zoe heeft een prachtig boek weg gezet dat je mee neemt in een zeer waardevol verhaal.

SterSterSterSterSter half

Liefs,

Marjolein

Met dank aan uitgeverij van Goor/ Unieboek| Het Spectrum

0 thoughts on “Girl online – Zoe Sugg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *