Het Wisselkind – Philippa Gregory

Lieve lezers,

Zojuist heb ik Het Wisselkind gelezen mijn eerste historische YA boek.

  • Auteur: Philippa Gregory
  • Nederlands
  • 272 pagina’s
  • Deltas Centrale uitgeverij
  • oktober 2014

Koop Het Wisselkind hier.

DSC00591

 

Luca Vero is uit het klooster ge­stuurd wegens ketterij en wordt op een dag door een mysterieuze man ingeschakeld om voor een geheime orde verslag uit te brengen over het einde der tijden in Europa.
Tegelijkertijd krijgt de bloedmooie 17-jarige Isolde tegen haar wil in de leiding over een klooster. Wan­neer de zusters tot waanzin worden gedreven, verdenken zij haar van hekserij.
Luca wordt erop uitgestuurd om de zaak te onderzoeken, maar hij voelt zich heen en weer geslingerd tussen zijn gevoelens voor Isolde en zijn verantwoordelijkheden voor de orde….

Over de auteur:
Gregory is de meest succesvolle Engelstalige schrijfster van historische fictie. Haar roman The Other Boleyn Girl werd magistraal verfilmd met o.a Scarlett Johanson en Natlie Portman in de hoofdrol.
Van haar andere bestseller The White Queen werd onlangs door de BBC een prestigieuze dramaserie gemaakt. Daarnaast is ze #1 New York Times bestseller auteur geweest!

Luca is een enorm slimme jongen, omdat hij zo slim is brengt hij zichzelf in de problemen en word beschuldigd van ketterij. Hij wordt ter nauwer nood gered door een mysterieuze man. Deze man laat Luca alles leren wat hij nodig heeft om een inquisiteur te worden. Vervolgens moet Luca samen met zijn vriend van vroeger die hij hals knecht heeft en een griffier naar een Vrouwenklooster waar vele vreemde dingen gebeuren. Daar  aangekomen valt Luca van de ene verbazing in de andere. Niet alleen krijgt hij te maken met vrouwen die zich zeer vreemd gedragen maar ook met een prachtige jonge Moeder-Overste. Samen met zijn slimme knecht weet Luca bepaalde situaties te ontrafelen. Echter is niets wat het lijkt.

Het wisselkind was mijn eerste historische YA. Normaal ben ik niet van de historische verhalen maar dit boek heeft mijn gedachte doen veranderen. In het begin had ik wel heel wat moeite om in het boek te komen, maar naar mate het verhaal vorderde kon ik het niet meer weg leggen. De personages zijn goed, gedetailleerd en mooi geschreven. Ook is het erg prettig dat ondanks het verhaal zich in 1453 afspeelt het makkelijk te lezen is. En zich tot onze alledaagse verbeelding spreekt.

Deel 2 licht al klaar om te lezen dus daar kan je binnenkort een recensie van verwachten.

SterSterSterSter halfSter leeg

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Het Wisselkind – Philippa Gregory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *