Première Boy 7 Live on Stage.

Lieve lezers,

Vanmiddag mocht ik naar de première van Boy 7 Live on Stage. Aangezien ik in het YA promo team van Unieboek zit kreeg ik de kans om als genodigde naar de première in Amersfoort te gaan. Vol verwachtingen ging ik naar het theater en de eerste verassing kreeg ik daar al. Ik zat op rij 1 precies in het midden!

Boy 7 het toneelstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mirjam Mous.

Webfoto-Boy7-1415-190x270Het verhaal
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij opent telefoon en ziet een mapje staan genaamd EERST!!  Tot zijn verbijstering ziet hij iemand die beweerd hem te zijn en zegt: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: Hij is het op het filmpje. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Het boek en de voorstelling
Het boek en de voorstelling lopen haarfijn in elkaar over. Zo is de voorstelling zeer trouw aan het boek en worden er zelfs zinnen rechtstreeks uit het boek geciteerd. Er zijn wat kleine veranderingen waardoor de voorstelling iets moderner is dan het boek. Er zit natuurlijk al 7 jaar tussen het boek en de voorstelling. Maar dit past helemaal in het verhaal.

Wat vind ik
Ik ben verliefd op dit toneelstuk. Ik was vrij sceptisch omdat ik het boek geweldig vindt en altijd huiverig ben bij kleine theaterproducties. Dit was echter volledig overbodig, het acteerwerk is geweldig. Ook zeer verassend vond ik de zang en muziek in het stuk. Dit had ik namelijk niet verwacht maar het is precies goed ingezet. Alle gedachte die het hoofdpersonage heeft worden namelijk gezongen waardoor dit een prachtig beeld creëert. De spanning in het stuk werd enorm goed overgebracht, ik durf het bijna net zo spannend als in het boek te noemen. Waardoor heel de zaal op het puntje van zijn stoel zat. Ook een erg leuk detail was het gebruikt van een videoscherm waardoor je een aantal situaties mee kon volgen en zo op de hoogte blijft van alles. Ik ga deze voorstelling hoogstwaarschijnlijk nog een keer bekijken bij een theater bij mij in de buurt.

Boy 7 applaus

Een groot compliment verdienen de acteurs die dit prachtig hebben gespeeld. Het niveau van acteer en zang is zeer hoog te noemen.

Borreltijd
Na de staande ovatie mochten we de Foyer in waar we werden verwelkomt met een lekker hapje en drankje. Iedereen was zeer te spreken over de voorstelling en alles gonsde van hoe prachtig het neergezet was. En natuurlijk moest ik ook even de auteur Mirjam Mous vragen wat ze er van vond. Op de vraag wat ze er zelf van vond kreeg ik het antwoord dat ze het prachtig vond en er heel blij mee is. Vooral was ze heel trots op dat ze zo trouw zijn gebleven aan het boek en er zinnen rechtstreeks uit het boek kwamen. Ook haar familie was zeer te spreken over deze voorstelling.

Ik en Mirjam

 

Al met al een zeer geslaagde premiere van een prachtig toneelstuk.

Ik kan maar een ding zeggen: Ga deze voorstelling zien in een theater bij jou in de buurt.

Nog een kleine note, de voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en ook zeer leuk voor ouders!

Meer info over de voorstelling? Klik hier.
Meer info over het boek? Klik hier.

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Première Boy 7 Live on Stage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *