The Hungergames Mockingjay Part 1

Lieve lezers,

Eindelijk draait de nieuwe Hongergames in de bioscoop en gisteren kon ik er naar toe.
Ik vond het wel heel spannend want ik had al veel negatieve recensies gelezen over deze film. En deze film mocht voor mij gewoon niet tegen vallen. Ik was namelijk weer hard toe aan een dosis Hungergames.

Titel: The Hunger Games – Mockingjay part 1
Regie: Frances Lawrence 
Verschenen: 19 november 2014
Duur: 123 minuten
Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Genre: avontuur, sci-fi

MockingjayNadat ze een einde gemaakt heeft aan de Hunger Games, komt Katniss terecht in District 13. Onder leiding van President Coin en omringd door mensen die ze vertrouwt, spreidt Katniss haar vleugels. Ze vecht om Peeta te redden en om de districten te bevrijden. Haar moed geeft hoop…

Voordat ik de film ging kijken had ik heel graag het laatste boek nog een keer willen lezen. Helaas kwam ik hier niet aan toe omdat ik het simpelweg te druk had met andere boeken lezen. Daardoor wist ik niet meer precies wat er ging gebeuren want het is al weer 2 jaar geleden dat ik het boek heb gelezen.

Vol enthousiasme ging ik in de zaal zitten. Een opvallend feit was dat er heel veel groepjes mannen zaten. Dus mannen die dit lezen en twijfelen jullie zijn niet de enige die deze film graag willen zien.

In Mockingjay part 1 zie je hoe het verhaal verder gaat nadat Katniss is ontsnapt uit de arena, ze komt aan in district 13 en moet daar haar vechtlust weer terug zien te vinden en opnieuw de Mockinjay worden.. Ook Finnick is aangekomen in district 13 en je ziet dat hij daar met hele zware emoties te kampen heeft, hierdoor is hij niet meer de boze jongen uit de spelen. District 13 is het district wat jaren gelezen plat gebombardeerd is door The Capitol. Tegen alle andere districten word gezegd dat er niets meer over is van 13 en dat dit gebeurd met elk disctrict dat zich verzet. Maar 13 was het militaire district en daarom hebben ze zichzelf in leven weten te houden zonder medeweten van het Capitol.
In deze film kom je vooral versteld te staan dat personages waarvan je het niet had verwacht zich vol overgave inzetten voor andere en het grotere doel.

Echter in tegenstelling tot vele andere heb ik genoten van de film. Ik heb gedurende de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik vond hem geweldig. Helaas was deze film niet genoeg om mijn honger weer voor een jaartje te stillen. Ik wil nu Part 2 al zien.

Nog een leuke extraatje in Antwerpen krijg je bij aankoop van drinken en popcorn een Mockingjay poster cadeau!

Een kleine note wil ik wijden aan Philip Seymour Hoffman die de rol speelde van hoofdspelmaker. Helaas is hij overleden maar schittert geweldig in Mockingjay part 1. Wij zullen hem nooit vergeten. 

Als je nog naar de film gaat heel veel plezier.

Liefs, Marjolein

 

0 thoughts on “The Hungergames Mockingjay Part 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *