The John Rylands Library and Waterstones

Lieve lezers,

Mijn dagen in Manchester zitten er weer bijna op. Maar gelukkig heb ik nu even tijd gevonden om te bloggen. Naast de drukke schoolactiviteiten en projecten (en stappen). Is het lastig om echt dingen te gaan bezichtigen. Dus toen ik gisteren middag tijd had was het tijd om Manchester City in te duiken.
Natuurlijk had ik op google al lang gezien dat er een prachtige ‘Harry Potter” style bibliotheek is. Daar moest ik natuurlijk heen.

De intree van de bibliotheek is modern en nieuw waardoor je in het begin een beetje een vreemde indruk krijgt. Vervolgens ga je de trap op en kom je in een prachtig pand. De gang voornamelijk lijkt heel erg op de gangen die we hebben gezien in Harry Potter.

 Leeszaal

Info over deze bibliotheek: 

De John Rylands Library is een bibliotheek langs Deansgate, een straat in het hart van de Engelse stad Manchester. Het is een neogotisch gebouw waarvan de naam verwijst naar John Rylands, een Engels ondernemer en filantroop uit de 19e eeuw.

Enriqueta Rylands kocht in 1889 deze plek grond aan. Ze liet het gebouw optrekken door architect Basil Champneys om haar intussen overleden echtgenoot te herdenken, naar het concept van een bibliotheek van de universiteit van Oxford hoewel velen hierin eerder een kerkgebouw zien. Het hart van de collectie werd gevormd door 40 000 boeken waaronder unieke specimen, verzameld door George Spencer graaf Spencer (1758-1834), die Enriqueta Rylands in 1892 aankocht. De bibliotheek werd op 1 januari 1900 geopend.

De bibliotheek herbergt een van de grootste verzamelingen van boeken, archieven en manuscripten van het land waaronder de papyrus 52, algemeen aanvaard als het oudste nog bestaande gedeelte van het Nieuwe Testament. Verder zijn er manuscripten van zowel de Oosterse als Westerse traditie te zien. Er zijn werken van William Caxton bewaard, algemeen erkend als Engelands eerste drukker.

De bibliotheek

Ik persoonlijk had er meer van veracht. Heel veel mensen spraken over hoe bijzonder het was. Het is zeker mooi en ook echt 100% de moeite waard. Maar ik had er meer van verwacht. Echter heb ik met veel liefde en plezier hier rond gelopen en baalde ik ook wel dat ik niet hier lekker kan studeren. (Kan natuurlijk wel maar is wel lastig.)
Natuurlijk heb ik voor jullie een hoop foto’s gemaakt. Hieronder een selectie van al deze boek foto’s.

boek Binnen ik

Gang Ik boeken

Beeld PersKookboek Studeren

Waterstones

Ik hoor iedereen altijd over Waterstones in Engeland. En laat deze nu in dezelfde staat zitten als The John Rylands Library. Ook hier moest ik dus even een kijkje gaan nemen. En ja het was inderdaad geweldig. Zo veel boeken en zo veel mooie boeken bij elkaar. Echt van alles verkopen ze er, boeken natuurlijk maar ook tasjes of accessoires die bij een boek/serie horen. Ik heb echt 1,5 uur met open mond rond gelopen en maar lopen te bedenken wat ik moet kopen want de keuze was zo groot dat ik het niet meer wist.

Uiteindelijk ben ik voor deze twee boeken gegaan. De linker omdat ik ‘Ik geef je de zon’ tot nu toe geweldig vind. En de rechter All the light we cannot see omdat ik hem bij celebrities vaak voorbij heb zien komen en hij nu ook in de Waterstones book club zit. Naar beiden ben ik erg benieuwd. Heel gaaf is trouwens ook de zijkanten van The sky is everywhere dit hadden ze ook in het geel bij I’ll give you the sun.

boeken the sky is everywhere

Wat ik ook heel leuk vond was de kast met We are mad about… Hierin stonden voornamelijk YA boeken.

11174914_10152790532256200_3063105146624597420_n

Ook heb ik nog een heel gaaf cadeautje voor iemand ander gekocht.. Maar dat ga ik hier nog even niet posten.

Ik heb een super leuke middag met goed pijnlijke voeten beleefd op mijn “vrije” middag in Manchester.

Wie van jullie is wel eens in deze bibliotheek geweest of wil er graag heen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *