Vergeten grond – Anne Nicolai

Lieve lezers,

Een aantal jaar geleden las ik het debuut Sprakeloos van Anne Nicolai. En nu is er eigenlijk een nieuw boek van deze auteur.

Titel: Vergeten Grond
Auteur: Anne Nicolai
Verschenen: Februari 2015
Pagina’s: 320
Uitgever: De Crime Compagnie

Vergeten grond

Koop bij bol.com
Ver van de bewoonde wereld slaat het noodlot toe Als haar man Rob een nieuwe baan aangeboden krijgt in het zuiden van het land, verhuist Karine samen met hem en hun dochtertje Sofie naar een opgeknapte boerderij vlak bij Venlo. Karine vindt al snel werk als docente Engels, en omdat kinderopvang moeilijk te regelen is, neemt het stel een nanny in huis. Aanvankelijk zijn ze heel gelukkig met Heleen, een verpleegkundige die het goed kan vinden met Sofie. Maar het werken in de voor haar vreemde omgeving valt Karine zwaar, ze spreekt het plaatselijk dialect niet en het botert niet tussen haar en haar collega’s. Dan wordt Sofie ziek, en langzamerhand krijgt Karine het vermoeden dat er iets ernstig mis is. Waarom krijgt Sofie het ene na het andere ongeluk, terwijl er voorheen niets aan de hand was? En wie is dat jongetje dat ze telkens in de spiegel ziet?

Karine is een mooie krachtige vrouw. Maar door haar zware baan als docent Engels en haar zieke dochtertje dreigt het haar allemaal te veel te worden. Thuis voelt ze zich niet op haar gemak en ziet vreemde dingen. Tot overmaat van ramp begint de nanny haar ook nog te irriteren en wordt alles alleen nog maar erger. Wordt Karine echt gek of zijn er andere dingen aan de hand. En wat is er toch aan de hand met haar dochtertje? Iets klopt er niet maar wat…

Sprakeloos was het eerste boek van dat ik van Anne Nicolai las. Ik vond het een enorm goed boek, had totaal niet door hoe het in elkaar zat en was dus ook zeer verrast op het einde. Mijn verwachtingen voor dit boek waren daarom erg hoog.
Vergeten grond leest heerlijk, je kan merken dat de originele taal Nederlands is en de spanning wordt goed hooggehouden. Het taalgebruik is makkelijk waardoor je het op elk moment van de dag het boek kan pakken en lekker kan gaan lezen. De hoofdpersonages zijn duidelijk en krachtig neergezet waardoor je echt begaan bent met deze personages. Ook kun je je hierdoor volledig inleven in de situatie waar de hoofdpersonen zich in verkeren.

Ik heb enorm genoten van Vergeten grond, laten we dat voorop stellen. Ik het het met veel plezier gelezen en legde het ook niet zomaar weg. Het is heerlijk spannend geschreven waardoor ik maar bleef lezen. Echter moet ik wel toegeven dat ik bij pagina 25 al doorhad wie de dader was. Eigenlijk wist ik het bij de achterflap al maar bij pagina 25 wist ik het zeker. Ook hoe het plot in elkaar zat en het motief wist ik bij pagina 90 al. Ik kan niet zeggen dat dit komt doordat ik veel thrillers lees, vaak tuin ik er namelijk met open ogen in. Alleen in dit boek gaven de hints te veel weg waardoor het me gelijk opviel. Echter nam dit voor mij het leesplezier totaal niet weg.

“Vergeten grond is van begin tot het eind een spannend boek” 

Echter vanwege de voorspelbaarheid moet ik toch kritisch zijn en daarom geef ik dit boek:

SterSterSterSter halfSter leeg

Vanavond ga ik naar de boekpresenatie van dit boek. Lees alles hierover morgen op de blog.

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan De Crime Compagnie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *