Boeken waar ik naar uit kijk in November

Lieve lezers,

November is aangebroken en het is de maand waarin we hopelijk de eerste sneeuw krijgen, we nog kunnen genieten van de herfst. En natuurlijk heel veel kunnen lezen.

Gelukkig verschijnen er deze maand ook weer zat boeken waarvan we heerlijk kunnen gaan genieten.
De boeken waar ik enorm naar uit kijk zet ik vandaag voor jullie op een rijtje.

img_8885

The White Rose (15-11-2017)
Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.
Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

 Het spannende vervolg op The Jewel.

Dit boek moet je gewoon in je kast hebben staan. Niet alleen om de cover maar ook om het bijzondere verhaal. Ik ben erg benieuwd naar dit vervolg.

 

Land van belofte (03-11-2017)
In ‘Land van belofte’ van bestsellerauteur Lynn Austin voelen de zussen Rebecca en Flora Hawes zich bekneld in het Victoriaanse Chicago van 1892. Ze verlangen naar avontuur en verruilen hun vertrouwde thuis voor de Sinaï-woestijn, waar ze op zoek gaan naar een belangrijk bijbels manuscript.
Vergezeld door hun ietwat sombere butler Soren Petersen en Kate Rafferty, een straatmeisje dat dienst doet als kamenierster, gaan de twee vrouwen op zoek naar een belangrijk Bijbelmanuscript. Als hun reis gevaarlijk en onzekerder wordt, halen de vier reizigers herinneringen op aan de gebeurtenissen die hen hebben gemaakt tot wie ze zijn, en de omstandigheden die hen naar deze plaats hebben geleid.

Dit is zo een boek waar je avonden in kan wegkruipen bij een vuurtje. Ideaal dus voor deze koude maand.

 

The Royals 2 (Net verschenen)
De Royals – Verraad is het tweede deel in de verslavende en passionele serie De Royals, van de New York Times-bestsellerauteur Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs voor jongeren.
Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan in de rij voor hem, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een giga landhuis en geld. Reed gaat voor haar door het vuur. Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

Ik ben op dit moment bezig in deel 1 en ik kan niet wachten om direct door te mogen lezen.

 

Winternacht (14-11-2017)
Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.
Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Nog 14 nachtjes slapen en dan komt dit boek uit. Ideaal om te gaan lezen in de maand waarin de Winter langzaam aan binnen komt zetten.

 

Summoner 2 – De Edele (03-11-2017) 
De inquisitie van Taran Matharu
Het tweede deel van de Summoner-serie
Er is een jaar voorbij gegaan sinds het toernooi. Fletcher en Ignatius zitten opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Inquisitie, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft.
Het proces wordt verstoord door geesten uit het verleden, die schokkende onthullingen doen over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn Raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit.
Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, moet Fletcher zich een weg vechten naar het hart van Orkdom om Hominum van de ondergang te redden, al wordt het zijn dood.

 

Fantastic Beasts and Where to Find them – Illustrated edition (07-11-2017)
An essential companion to the Harry Potter novels, now fully illustrated!
Fantastic Beasts and Where to Find Them, Newt Scamander’s classic compendium of magical creatures, has delighted generations of wizarding readers. With this beautiful, large-scale new edition illustrated in full color, Muggles too will have the chance to discover where the Runespoor lives, what the Puffskein eats, and why shiny objects should always be kept away from the Niffler.
Proceeds from the sale of this book will go to Comic Relief and J.K. Rowling’s international charity, Lumos, which will do magic beyond the powers of any wizard. If you feel that this is insufficient reason to part with your money, one can only hope that passing wizards feel more charitable if they see you being attacked by a Manticore.

Ik ben dol op alle Harry Potter Illustrated editions. (Dit is dus ook echt een dikke zet op je verlanglijstje voor de Sint/Kerst) Als Harry Potter fan mag je deze namelijk niet missen.

 

 

Naar welk boek kijk jij uit voor deze maand?

Liefs,  Marjolein

One thought on “Boeken waar ik naar uit kijk in November

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *