Hello Autumn – Leestips

Lieve lezers,

De meteorologische herfst is al begonnen en nu begint de herfst ook echt. Het is al een paar dagen goed herfst weer en de meeste onder ons zijn al weer goed nat geregend.
Maar de herfst brengt ook dekentjes, thee en vooral heel veel boeken met zich mee. Daarom heb ik vandaag een lijstje voor je met heerlijke boeken die je op deze herfstachtige dagen kunt lezen.

Valse Hoop
Een jaar geleden beëindigde Anna’s moeder haar leven op exact dezelfde wijze als haar vader een paar maanden eerder. Sindsdien probeert Anna wanhopig zichzelf op de been te houden.
Een kaart op de sterfdag van haar moeder zet een reeks gebeurtenissen in gang die Anna doet vermoeden dat er meer achter de dood van haar moeder zit dan waar de politie vanuit ging.
Graven in het verleden blijkt gevaarlijk te zijn, soms is het beter alles te laten rusten. Maar dat is nu te laat…
Moord. Zelfmoord. Of zit het toch anders? 

Ik ben Dol op Clare Mackintosh, wil je een heerlijk spannend boek dat je niet weg kan leggen. (En daardoor ook koude thee) dan moet je dit boek lezen.

 

Bezwering
Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in Lyle House, een instituut voor kinderen met gedragsproblemen. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling.In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere bewoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

Ik ben op dit moment deze trilogie aan het lezen en hij heeft me tot nu toe echt geweldig uit mijn leesdip getrokken. En alvast een kleine voorbereiding op Halloween.

 

Eiland in de wolken
Australië, 1905. Christy is 65 en besluit dat het tijd is om af te rekenen met spoken uit haar verleden. Daarom reist ze, samen met haar dochter Anne en kleindochter Kathryn, terug naar het Schotse eiland Skye, waar ze is opgegroeid. De gebeurtenissen van die tijd echoën nog altijd na in haar leven en in dat van haar familie. Christy hoopt met deze reis een pijnlijk hoofdstuk af te kunnen sluiten. Maar is het verleden ooit echt voorbij?

Ik sta al te popelen om dit boek te lezen. Een heerlijke kop thee er bij en genieten maar.

 

Wild 
Op haar zesentwintigste neemt Cheryl Strayed haar meest impulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen. 
Het boek is verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol, een gelauwerd actrice met vele onderscheidingen, waaronder een Academy Award voor Beste Actrice in Walk the Line.

Een boek waar je echt even voor moet gaan zitten maar het is enorm genieten.

 

Grenzeloos
Lis Lucassen, de populairste New Adult-auteur van Nederland, brengt met ‘Grenzeloos’ het eerste deel van een tweeluik over de eenentwintigjarige Rebecca. Zij verruilt het leven in Nederland voor dat aan een Amerikaanse universiteit. Lis Lucassen schreef met veel vaart een spannend en sexy boek. ‘Grenzeloos’ is New Adult met een Amerikaanse setting en een Nederlands sausje.

Deze staat op mijn eigen wish-list voor tijdens een lange regenachtige dag.

 

Lockwood & Co
Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. 
De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven. 

Deze serie bestaat inmiddels uit 5!! Boeken en is perfect voor Halloween. Je kan dus nu snel beginnen met lezen en tot aan Halloween lekker griezelen.

 

Ik wens iedereen  heel veel leesplezier deze herfst! 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *