Overzicht in je TBR stapel

Lieve lezers,

Hebben jullie ook een gigantische nog te lezen stapel? Die van mij word hoger en hoger en soms word ik er zelfs een beetje bang van.
Natuurlijk is een grote TBR stapel geweldig maar soms moet je er ook overzicht in krijgen.

Vandaag geef ik je een aantal tips om overzicht te krijgen en meer te genieten van de to be read lijst.

Opschrijven
Voor mij werkt het vaak om op te schrijven welke boeken ik nog moet lezen. Zo kan ik ook stiekem een selectie maken welke boeken ik al eerste wil lezen en weet ik hoe veel ik er nog heb liggen. Plus koop ik minder dubbele boeken.

Boeken Pot
Wat ook erg leuk is om te doen is een pot vullen met allemaal kleine briefjes van de titel. Zo kan je als je klaar bent met het lezen van een boek een briefje uit te pot halen en direct beginnen met dat boek. Dit is vooral handig als je echt even niet weet welk boek je moet lezen.

Lees wat jij wil
Je bent helemaal niet verplicht om het boek dat het langste licht als eerste te lezen. Je leest namelijk voor jezelf (Tenzij je afspraken over een boek hebt). Pak dus vooral het boek dat jij op dat moment wil lezen. Zin in een spannende thriller pak die dan gewoon eerst. Zo hou je het plezier in het lezen en zal je zen dat je stapel snel slinkt.

Zet de boeken bij elkaar
Soms is het heel prettig om een overzicht te hebben van je nog allemaal te lezen hebt. Dit is overigens ook beter voor je portemonnee want zo weet je hoe belachelijk groot je stapel waarschijnlijk nog is.  Zo kun je ook lekker snuffelen tussen al die prachtige boeken die je nog moet verkennen.

Ben er trots op
Krijg je soms wat angst van de TBR stapel. Draai het eens om kijk eens hoe veel prachtige pareltjes je allemaal klaar hebt liggen om te gaan verslinden. Er zijn veel mensen die echt moeten sparen om een boek te kopen laat staan zo een prachtige stapel te hebben liggen. Op al deze mooie avonturen mag jij nog gaan.

 

Hoe groot is jouw TBR stapel of durf je niet te tellen? 

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Overzicht in je TBR stapel

  1. Mijn stapel staat op 575 boeken om 5e lezen. Is best veel maar ik lees alles door elkaar en ga niet met het oudste boek beginnen.
    En eens in de zoveel tijd ga ik erdoorheen om te kijken of ik het nog wel zou lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *