Serie: Charmed

Lieve lezers,

De herfst is nu echt begonnen buiten. Overdag hebben we nog een redelijk lekker herfst zonnetje maar het word al weer snel koud buiten. Perfect om lekker om de bank te kruipen met een heerlijke tv serie.

Vandaag is het dan ook tijd om jullie te vertellen over mijn lievelingsserie: Charmed

charmed
©Charmed (2006)

Drie zussen wonen samen in hun ouderslijk huis in San Francisco. Ze leiden allemaal een normaal leven met werk en de nodige liefdesperikelen.
De drie zussen ontdekken op een stormachtige nacht dat ze heksen zijn. Gelukkig zijn het goede heksen. Elke zus heeft een speciale eigen kracht/power. Als zij deze krachten bundelen zijn ze (bijna) onverslaanbaar.  Nu ze weten dat ze heksen zijn proberen ze samen het kwaad te bestrijden en de mensheid te beschermen.

De serie is opgedeeld in seizoenen met elke aflevering een losstaand verhaal. Echter zit er wel een rode draad door de serie heen waardoor je niet verplicht bent elke aflevering te zien maar dit het wel veel leuker maakt.
Charmed is de langst lopende tv-series in america geweest.
De serie heeft uiteindelijk 8 seizoenen gehad voordat ze er mee stopte. Dit tot groot verdriet van zeer veel Charmed fans. Hun laatste aflevering ‘Forever Charmed’ is in Amerika dan ook door meer dan 5 miljoen mensen bekeken.

De belangrijkste cast leden zijn:  Prue (Shannen Doherty), Piper (Holly Marie Combs) en Phoebe (Alyssa Milano). Later komt hier ook nog Paige Matthews (Rose McGowan) bij.

De kracht van Charmed is dat de zussen dood normale zussen lijken met allemaal hun eigen problemen. Echter blijken ze samen ook nog eens de machtige Charmed Ones te zijn en ligt er een zware last op hun schouders. Ook worden ze om de haverklap aangevallen door demonen warlocks en andere duistere wezens.
Hierdoor wordt een normaal leven hen nog veel lastiger gemaakt.

charmed-alyssa-milano-twitter-reboot-no-wb

©Charmed (2003)

Ik persoonlijk ben dol op deze serie omdat het uitstraalt hoe veel kracht er in vrouwen kan zitten en hoe sterk de band van zussen kan zijn. Dit gecombineerd met herkenbare momenten en spannende situaties zorgt er gewoon voor dat je niet kan stoppen met kijken.

Nu de serie inmiddels al weer een aantal jaar gestopt is blijven de fans van Charmed nog altijd toenemen. De boeken en strips van deze serie gaan daarom nog altijd als warme broodjes over de toonbank.
Nu wil het ook nog zo zijn dat de meeste cast leden zelf ook nog niet klaar zin met de Charmed Ones en hebben veel van de cast leden aangegeven zelf heel graag nog een film te willen maken over hoe het met de zusjes verder gaat.
Natuurlijk hoop ik hier zelf heel heel erg op want ik kan geen genoeg krijgen van de Charmed Ones.
Kennen jullie deze serie al? 
Liefs, Marjolein

One thought on “Serie: Charmed

  1. Jazeker ken ik deze serie! Elke week als Charmed op was zat ik aan de buis gekluisterd. Ik wilde geen enkele aflevering missen en vond het dan ook heel jammer toen de serie stopte.
    Een film met de originele cast? Dat juich ik alleen maar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *