Tips om rustig te kunnen lezen

Lieve lezers,

Heb jij er ook last van de laatste tijd? Je kunt op geen enkele manier meer rustig zitten lezen.
Elke keer weer komt het er maar niet van omdat je of de rust niet kan vinden of de hele tijd gestoord word.

Vandaag geef ik je een aantal tips om rustiger te kunnen lezen en zo meer te kunnen ontspannen genieten en lezen.

img_6435

Geef jezelf de tijd
Dit is eigenlijk de belangrijkste van allemaal. Dus daarom trappen we er maar meteen mee af. Als je jezelf geen tijd geeft om even lekker te kunnen lezen zal je je bij het lezen al direct gestressed voelen en dus ook minder van het boek kunnen genieten. Geef jezelf gewoon een uurtje om te lezen. Even geen verplichtingen maar gewoon genieten.

 

Zet je telefoon op stil
Met al die leuke groepsgesprekken op de telefoon komt er natuurlijk niets meer van lezen. Zet je telefoon daarom op stil. Dan kijk je niet de hele tijd op je telefoon raak je niet aan de praat met groepsgesprekken en als het belangrijk is kan je altijd later nog terug lezen. Even geen afleiding maar gewoon lekker lezen.

 

Creëer een fijne omgeving
Zorg dat je een lekkere leesplek hebt wat te drinken en een knabbel . Zo hoef je niet telkens op te staan het boek weg  te leggen en toch weer afgeleid te worden.
Zorg er ook voor dat je hier gewoon lekker zit/ligt en je je niet aan dingen stoort. (Zorg dus dat al die troep uit het zicht ligt)

Laat mensen weten dat je even niet gestoord wil worden
Niets is helderder dan mensen laten weten dat je even gaat lezen. Ze respecteren dan dat ze niet om elk wissewasje hoeven te storen. Zo kun je lekker ongestoord lezen en behoorlijk wat meters maken.

Boek keuze
Heb je al een tijdje niets kunnen lezen en loop je op te hikken tegen dat boek dat nog uit moet. Leg het gewoon even aan de kant en kies iets waar je zin in hebt om te lezen. Niets moet alles mag.

 

Welke dingen doe jij om rustiger te lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *