Lou in het herfstbos

Lieve lezers,

De herfst is buiten al in volle gang begonnen. De verwarming moet weer aan, de bladeren verkleuren aan de boom. De tijd voor Thee en boeken is weer aangebroken. Maar daarmee ook de tijd om weer heerlijk voor te gaan lezen.

Vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over een boekje speciaal voor de herfst.

img_8060

Titel: Lou in de herfst
Auteur: Kathleen Amant
Verschenen:  Augustus 2017 
Pagina’s: 32
Uitgever: Calvis
Leeftijd: Peuter

Het is herfst! Lou draagt laarsjes en een regenjas: hij gaat met de klas naar het bos. Samen met meester Pablo maken Lou en zijn vriendjes een wandeling.
Ze zien een egel, een konijn, spinnen, een duizendpoot … En dan ziet Lou opeens een rode puntmuts. Wonen er ook kabouters in het bos?
Iedereen is anders. Zo ook in dit grappige en herkenbare verhaal over een herfstwandeling in het bos.Lou toont hoe mooi en divers onze samenleving is.

Koop bij bol.com

Zoals altijd beginnen we bij het begin. Dit boekje is heerlijk groot met een harde stevige cover. Zelfs na het vallen zijn de hoekjes nog netjes. De pagina’s zijn groot, glanzend en stevig. Hierdoor gelijk al perfect voor de kindjes om zelf te lezen.

De kleuren zijn prachtig, helemaal herfst en vrolijk. Dit soort tekeningen maken mij blij.
De tekst is zoals altijd niet te veel maar verteld toch een leuk verhaal.

img_8062

In de tekeningen is zo veel te zien dat alleen al het kijken naar de tekeningen een feest is. In elke bladzijde zitten zo veel mooie prachtige dingen verstopt.
Dit is voor de kindjes natuurlijk een waar feest. Want wat is er nu leuker dan samen speuren naar alle spinnetjes eekhoorntjes enz.

Hierdoor gaat het boekje geen moment vervelen en is het naast leuk ook nog eens super leerzaam. De kindjes hebben er dan ook heel veel plezier aan gehad. Ongeacht de leeftijd is dit boekje super leuk. En vooral als we daarna ook nog eens kastanjes gaan zoeken.

img_8063

Ook zitten er in het boekje wat leerzame elementen verstopt zoals we gewend zijn van de auteur. Bij de kindjes leek dit echt indruk te maken. Ze leefde helemaal mee met de andere kindjes in het boekje. En natuurlijk zat het ook vol herkenbare elementen.

Ik vind het geweldig om het boekje met dit weer voor te lezen en zal het dan de komende tijd ook nog heel vaak voorlezen. En volgend jaar natuurlijk weer.

SterSterSterSterSter

Lees jij ook thema boekjes voor? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *