Mijn Schuifboekje Babydieren

Lieve lezers,

Zitten jullie al vol van het eten en hebben jullie al veel mooie pakjes gekregen? Het is daarom weer tijd om op de bank  te kruipen en te gaan voorlezen. Vandaag weer een heel leuk boekje voor de allerkleinste.

Titel: Mijn Schuifboekje Babydieren
Auteur: Nathalie Choux
Verschenen:  oktober 2015
Pagina’s: 12
Uitgever: Clavis
Leeftijd:  1 – 3 jaar


Koop bij bol.com

Babydieren ontdekken wordt nog leuker met een interactief boekje dat jonge kinderen uitnodigt om zelf de plaatjes te veranderen.
Een lief schuifboekje over babydieren voor kinderen vanaf 1 jaar.

Dit boekje is een mooi klein vierkant boekje van stevig karton met dikke pagina’s. Kortom kinderproef. De kinderen kunnen makkelijk met dit boekje spelen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over of het snel kapot gaat. De tekeningen zijn simpel eenvoudig maar zeker herkenbaar voor de kleintjes.

In dit boekje wordt op elke pagina een vraag gesteld. Deze kan je samen met de kindjes beantwoorden en dan kan je het schuifje bewegen zodat er iets te voorschijn komt.

Deze keer heb ik het boekje gelezen gelezen met een kindje van 2 jaar en van bijna 3 jaar. Het was voor de kindjes heel leuk want ze voelde zich heel trots dat ze al deze diertjes al konden benoemen. Ik daar in tegen was verbaasd over hoe veel dieren ze al kennen. Zelf moeilijke diertjes wisten ze te noemen. En voor die paar diertjes waarvan ze de naam niet wisten werd een geheel nieuwe naam gecreëerd.

Het is een simpel boekje maar heel leuk om samen eventjes tussendoor te lezen. Het is educatief maar kan ook heel goed gebruik worden om even een rust momentje samen te pakken.

Een echte aanrader om de diertjes nog eens te oefenen en te kijken naar de baby’s van dieren.
Educatief maar heel leuk.

SterSterSterSter halfSter leeg

Hoe lijkt jullie dit boekje? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *