Recensie: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Lieve lezers,

Soms kom je van die boeken tegen waar je al heel lang naar uit kijkt. En als je hem dan eindelijk in je handen hebt is het natuurlijk spannend hoe het boek gaan zijn. Precies dit had ik bij dit boek. Ik wilde het eigenlijk mee nemen vanuit Amerika. En toen ineens zag ik dat Blossom Books hem ging vertalen.

Vandaag lees je dan ook mijn ongecensureerde mening over dit boek.

img_6864

Titel:  Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum
Auteur: Benjamin Alire Saenz
Verschenen:  juni 2017
Pagina’s: 352
Uitgever: Blossom Books

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’
Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

  Koop bij bol.com

Laten we beginnen bij het begin. Dit boek is een prachtige stevige hardcover die ook nog eens heel erg comfortabel in de hand ligt. Blossom Books je moet dat toch echt eens vertellen hoe je dat gedaan hebt. De bladzijden voelen heerlijk aan. Dun maar stevig glad en toch zacht, gewoon aaibaar. Het lettertype is voor mij een tikje aan de kleine kant maar qua letter heel prettig om te lezen. Vanwege mijn dyslexie gaat het net niet ‘dansen’.

Het boek verraste me direct. Ik had namelijk niet verwacht dat het zo snel op gang zou komen en vroeg me dus ook heel snel af waar dit verhaal heen zou gaan. Omdat waar ik dacht dat het over ging al in de eerste 25 pagina’s gebeurde.  Langzaam aan bekroop me steeds meer het gevoel van liefde voor dit boek. Het deed iets met me en ik was nog niet eens op pagina 50. Daarna vloog ik echt door het boek heen. Het was uit voor ik het door had en ik werd zelfs wakker met zin om verder te lezen in dit boek.

Het boek is bijzonder, vooral omdat elke keer weer het boek me wist te verrassen door de vaart die er in zat. Elke keer als ik dacht dat we naar een punt aan  het opbouwen waren gebeurde het al. Hierdoor wist ik gewoon echt niet meer wat er nog allemaal zou gebeuren.
Verder is het boek niet zwaar voor het onderwerp dat het bespreekt maar heeft het toch de perfecte balans tussen zware onderwerpen en een luchtige omschrijving. Je leeft met alle personages mee en begrijp hun en je hebt echt het gevoel dat je ze leert kennen. Je deelt in hun verdriet, verwarring en vreugde.
De onderwerpen die besproken worden spreken vooral tot iedere young adult maar zijn ook perfect om te lezen voor volwassenen. Het boek zorgt er voor dat je begrip hebt voor elkaar maar uit sommige situaties ook zelf kracht kunt halen.

Het boek laat je lachen, huilen het geeft je kippenvel. Het laat je dingen van de wereld begrijpen. Ik moet eerlijk bekennen dat het boek me niet dramatisch hard liet huilen zoals ik eigenlijk wel verwacht had. Maar ondanks alles was het bijzonder mooi en aangrijpend. Ook is het boek gemakkelijk te lezen en daardoor heel moeilijk weg te leggen.

Veel meer over het boek ga ik niet vertellen ook al wil ik dat wel. De rest moet je namelijk maar zelf ondervinden door het te lezen.

SterSterSterSterSter

 

Ga jij dit boek lezen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *