Recensie: De kleine Kerstboom

Lieve lezers,

Nog drie nachtjes slapen en dan is het zo ver. Kerstmis! Ik zit er al helemaal klaar voor jullie ook? Om nog even extra in de stemming te komen zijn er zat leuke kerst boeken. Maar vandaag zet ik een leuk kinderboekje eens even in het zonnetje.

Titel: De kleine kerstboom
Auteur: Ruth Wielockx
Verschenen:  augustus 2015
Pagina’s: 28
Uitgever: Clavis
Leeftijd:  3-6  jaar

Koop bij bol.com

De kerstboomverkoper heeft dit jaar een mooie collectie kerstbomen. Een voor een worden de kerstbomen verkocht en versierd door de kopers. Iedereen wil een grote boom! Het kleinste kerstboompje blijft als laatste over. Zou niemand hem willen dit jaar? Dan komt de Kerstman voorbij. Hij neemt de kleine kerstboom mee …

Het boekje heeft zoals ik van Clavis gewent ben weer een mooie stevige kaft met mooie harde bladzijden. De tekeningen zijn mooi en fris en spreken direct tot kinderen. Met alle kleine details valt er op deze tekeningen genoeg te zien.

Het verhaaltje gaat over een aantal dennenbomen die dit jaar hopelijk een kerstboom worden. Zo is er een hele dikke boom een hele dunne boom een heel grote boom maar ook een hele kleine boom. De andere bomen zeggen hem dat hij vast nog niet mee mag wat hij is nog te klein. Hij zal nog een jaar moeten wachten om Kerstboom te worden. Maar dan mag de kleine boom toch mee naar de markt waar de bomen verkocht worden. En alle bomen voor hem worden verkocht en worden kerstbomen. Maar de kleine boom blijft over totdat…

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 3 en 2 jaar.
Persoonlijk had ik mijn twijfels over dat dit boekje iets te moeilijk zou zijn voor de kinderen toen ik het binnen kreeg. Gelukkig was dit niet het geval. De eerste paar bladzijden hebben wat meer tekst maar omdat de kinderen dan pas net zitten te luisteren is dat geen probleem. Ze hebben dan namelijk nog de aandacht om even wat langer te luisteren. Daarna was de tekst op de bladzijden minder maar het kijkplezier juist groter. Een succes dus om het zo maar te noemen.

De kinderen gingen helemaal mee leven met de kleine kerstboom. Zeker omdat ze net ook zelf een kleine kerstboom hadden gekregen daar ook nog eens heel mooi licht in zat!
Allemaal vonden ze het grappig hoe de andere bomen verkocht werden en wat voor kerstboom ze werken. Maar de kleine bleef maar staan. Tot die ene meneer kwam. Ik denk dat de kindjes net zo gelukkig waren als de kleine kerstboom zelf.

Kortom: Een succesvol boekje dat de kerstgedachte met zich mee brengt maar vooral heel erg mooi en grappig is.

SterSterSterSterSter half

Hebben jullie al zin in de kerst? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *