Recensie: Film The Wolf Of Wallstreet

Lieve lezers,

Ben jij een van de weinige die net zoals ik The Wolf Of Wallstreet nog niet heeft gezien? Ik heb hem eindelijk gezien en daarom wil ik jullie graag vertellen waarom je deze film juist wel of niet moet gaan kijken.

Titel: The Wolf of Wallstreet
Regie: Martin Scorsese
Verschenen: januari 2014
Duur: 180 minuten
Cast: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie
Genre: Komedie, crime

  Koop bij bol.com

Oscarwinnaar Martin Scorsese verfilmde met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol de bizarre bestseller van voormalig multimiljonair Jordan Belfort. Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang ‘king of the world’ kon zijn. In ’87 geïntroduceerd in de wereld van het snelle geld door de gehaaide beurshandelaar Mark Hanna, start Belfort op zijn 26e zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar. Per week. Zijn tomeloze ambitie leidt tot een gestoord leven vol bedrog, doorgesnoven prostituees, overdadige diners, uitzinnige feesten, peperdure bolides en bergen coke. En dat terwijl zijn bloedmooie vrouw Naomi op hem wacht in zijn landhuis in de Hamptons. Om beide levens vast te houden, bedenkt Belfort met zakenpartner Donnie inventieve manieren om de bakken illegaal geld wit te wassen bij de Zwitserse bank van Jean-Jacques Handali. De meest notoire geldwolf van de jaren ’90 staat boven alles en iedereen, maar dan begint het net van de FBI zich om hem heen te sluiten…

Allereerst is dit natuurlijk een boekverfilming en daarom heeft hij recht op een plaatsje op deze blog.
Maar waarom heb ik deze film nu nog niet eerder gezien? De reden is eigenlijk heel simpel, hij duurt zo lang! Daardoor kwam ik er elke keer niet aan toe omdat ik niet genoeg tijd had om voor deze film te gaan zitten.

Sinds korte tijd werk ik wat bij in een Callcenter, en daarom was het eigenlijk wel leuk om deze film te zien. Ik merk namelijk gelijk dan mijn leidinggevende deze film hebben gezien. Ze proberen ons alla Jordan elke ochtend te stimuleren en scherp te houden. Echter hebben wij niet zo’n feestende en bruisende wereld als Jordan en zijn collega’s.

Het verhaal beschrijft eigenlijk de weg van niets naar volledige roem. Jordan ontdekt zijn kracht en zijn succes. Ondanks dat hij een hoop regels aan zijn laars lapt bereikt hij met een hoop bluf, wijsheid en creativiteit de top. Maar hier komen ook alle gevaren van succesvol zijn bij kijken.

Dan heb je nog de personages. Wauw, we zijn natuurlijk allemaal fan van Leonardo, want kom op.. hij is gewoon een hottie en een goede acteur. Hij weet de rol fantastisch neer te zeggen. Door hoe hij het brengt op het witte doek verveeld deze super lange film geen moment.
De film speelt zich natuurlijk af in de jaren 80 en dat laten ze ook mooi en goed terug komen in deze film. Er zijn niet echt punten waarop ik ze direct betrapt heb op fouten. De sfeer deed juist aan waardoor je meegenomen werd in dit krankzinnige verhaal.

Door deze film ben ik heel erg benieuwd naar het boek. Maar boven dat was het gewoon een geweldige film die ik iedereen kan tippen om te gaan kijken.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *