Recensie: Kolletje & Drik – Taart met zomerkoninkjes

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een super leuk kinderboekje. Nog wel in het thema van de zomer maar de winter versie van de avonturen van deze twee komt er aan!

Titel: Kolletje & Dirk – Taart met zomerkoninkjes
Auteur: Pieter Feller & Natascha Stenvert
Verschenen:  Juni 2015
Pagina’s: 74
Uitgever: L.s.
Leeftijd: vanaf 2 jaar

 Koop bij bol.com

Kolletje neemt haar rood-witte toversokken altijd overal mee naartoe. Als ze die aantrekt en haar naam ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren de wonderlijkste dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen.

Het is zomer en Kolletje en Dirk hebben vakantie. Ze houden een groot waterfeest in de achtertuin en alle vriendjes mogen komen. Maar een dag later regent het alweer. Gelukkig heeft tante Laetitia een idee: de zonnedans! Kolletje, Dirk en papa plukken aardbeien en maken een zomerkoninkjestaart. Meneer De Jong heeft meer trek in een oliebol. Oliebollen in de zomer, is dat niet een beetje gek? Dat willen Kolletje en Dirk wel eens proberen!

Kolletje & Dirk is een mooi kleurrijk boekje, de cover van dit boekje is vooral heel erg zomers. Dat is ook precies wat de cover uit moet stralen. Het is een dikke stevige hardcover met stevige bladzijden met extra glans er op.
De tekeningen spreken tot de verbeelding van de kinderen en zijn ook zeer herkenbaar.
De verhaaltjes zijn kort waardoor ze ideaal zijn om in de hete zomer samen even af te koelen met wat drinken en een verhaaltje. Maar ook zijn ze handig om nog even voor het slapen te lezen.

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 3  en twee van 2,5 jaar. De kindjes van 2,5  waren al snel weg en hadden geen tijd en rust voor dit boekje. Voor deze kindjes waren het te weinig plaatjes en te veel tekst. Voor het kindje van drie zijn de verhaaltjes prima te volgen. Soms moest ik wel even wat extra dingen aanwijzen en vragen op de tekeningen om de aandacht er echt goed bij te houden. Maar hij snapte de verhaaltjes prima en vond vooral het verhaaltje met het varkentje heel erg leuk!

De verhaaltjes zijn heel herkenbaar en daarom werd er regelmatig door de kamer geroepen Kijk dit Kijk dat!! Dan kwamen de andere kindjes nog wel even kijken maar voor hun was het echt te veel tekst om  het te kunnen volgen.

De Toversokken daarentegen waar wel heel erg interessant. De jongste begrepen alleen niet heelmaal waarom dit nu toversokken waren. Maar de oudste wel en wilde ze dan ook erg graag dragen. Nu kreeg ik bij dit boekje 1 paar sokken. Mijn oplossing? Geef de kindjes 1 sok aan zodat er twee tegelijk bij zijn en daarna mag de volgende.

Kort samengevat is dit een ideaal boekje om even lekker samen te lezen. Echter raad ik het boekje meer aan voor kindjes van een jaar of 4-5 en niet vanaf twee zoals de meeste melden.
Velen vinden het Jip en Janneke vervangen maar hier ben ik het niet helemaal mee eens. Jip en Janneke is iets simpeler dan Kolletje & Dirk en daardoor geschikter vanaf een eerdere leeftijd. (Plus Jip en Janneke blijft jeugdsentiment) Echter is Kolletje & Dirk een heerlijke aanvulling voor in de boekenkast om samen te lezen. En zeker zo spannend en leuk!

SterSterSterSterSter leeg

Kennen jullie Kolletje & Dirk al ? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *