STACKING THE SHELVES WEEK 11 – 2016

Lieve lezers,

Wat vliegen de weken op het moment zeg! Ik zit bommetje vol maar gelukkig komen er ook heel veel leuke boeken binnen waarmee ik lekker kan ontspannen. Ook in week 11 kwamen er weer een hoop leuke boeken binnen. Kijk snel mee.

stacking week 11

333 dingen om over te schrijven
Geen idee waar je moet beginnen met schrijven? Heb je last van een writers block of krijg je maar geen inspiratie voor nieuw werk? Dit boek krijgt je weer aan het schrijven! Je vindt er honderden schrijfopdrachten, perfect als warming up voor een nieuwe roman of novelle, om je verbeelding weer op gang te helpen of om je handspieren te laten wennen aan de bewegingen van het zetten van woorden op papier. De opdrachten kunnen een flinke uitdaging zijn – bijvoorbeeld een verhaal schrijven met alleen maar woorden van 1 lettergreep, of een alfabetverhaal waarbij elke zin moet beginnen met de volgende letter uit het alfabet, beginnend met A. Kies een schrijfopdracht, overweeg een aantal mogelijke scenario’s en schrijf dan ongeveer een kwartier door zonder onderbreking. Als je tijdens het schrijven geblokkeerd raakt: schakel dan over op een van de andere zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) of verander het perspectief van laag naar hoog, van dichtbij naar ver weg, van verticaal naar horizontaal of diagonaal; of overweeg een van de vijf journalistenvragen: wie, wat, wanneer, waar, waarom.

Dit boek lijkt me gewoon helemaal geweldig en leuk! Ik wil namelijk heel erg graag gaan schrijven maar ik weet gewoon niet waar te beginnen. Di boek kan me hopelijk goed op gang helpen.

Gijzeling 
De 14-jarige Connor Reeves wordt in het diepste geheim gerekruteerd voor een speciale bodyguard squad. Hij krijgt training in toezicht, anti-hinderlaagoefeningen en ongewapende gevechten. De cursus is zwaar, zo zwaar dat hij zich soms afvraagt of hij het zelf wel zal overleven. Wanneer hij wordt opgeroepen om de impulsieve tienerdochter van de Amerikaanse president te beschermen, is dat de ultieme test voor Connor. Alicia zit helemaal niet te wachten op bescherming. Ze maakt er een sport van om haar Secret Service-agenten te ontwijken. Maar wat ze niet weet, is dat terroristen plannen aan het maken zijn om haar te gijzelen…

Een nieuw boek in de Van Goor collectie waar ik altijd heel erg dol op ben. Eindelijk weer eens een wat stoerder boek voor mannen/jongens. Ik ben heel benieuwd!

Zilveren Zicht
‘Zilveren zicht’ van Anne Bishop is het derde deel in de serie De Anderen. ‘Zilveren zicht’ is een Urban Fantasy titel, een genre voor de liefhebbers van Buffy, Charmed en Twilight.

Meg heeft zo veel doorstaan in de paar maanden dat ze nu in het Stadspark woont dat het haar soms duizelt – letterlijk. Haar vrienden, zowel mens als Ander, zijn geschokt als ze ontdekken hoe zwaar deze maanden voor Meg eigenlijk zijn geweest. Zelfs Simon, leider van het Stadspark en Megs vriend, heeft geen pasklare oplossing voor dit probleem, maar hij is vastbesloten die te vinden. Ondertussen worden Monty en zijn collega’s bij de politie geconfronteerd met de gevolgen van het voortdurende stoken door de aanhangers van Mensen Altijd Eerst. Het geweld laait op, tussen mensen en Anderen, maar ook tussen mensen onderling, zoals Monty ontdekt…

Kijk eens wat een prachtige cover dit boek heeft… Wauw.. Zo benieuwd!

Rode Letters
Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt…
Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten. 

Deel 1 van het boek hierboven. Ik had dit boek ooit mogen ontvangen maar het miste een hele hoop pagina’s. Beetje lastig lezen dus. Maar na een tweet vorige week heeft de uitgeverij me een nieuw exemplaar toegezonden. Jeej!!

 

Dat was hem weer voor deze week. En ik kan je nu al vertellen dat het eerset boek van week 12 binnen is. Kijk dus snel op Instagram als je wil weten welke dat is.

Welk boek wil jij graag lezen? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “STACKING THE SHELVES WEEK 11 – 2016

  1. 33 dingen om over te schrijven lijkt mij een enorm handig boek! Af en toe zit ik toch met een writers block en dan is het enorm handig om te kunnen oefenen of mijn verbeelding weer op gang te helpen. Ik ga dat boek in mijn achterhoofd houden!

  2. 333 dingen om over te schrijven lijkt mij een heel handig boek voor inspiratie! Ik zal dit boek ook zeker even onthouden. De rest is niet meteen iets voor mij, maar ben heel benieuwd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *