Stacking The Shelves – week 14 2016

Lieve lezers,

Hoera, het is weer maandag een nieuw begin van een nieuwe week. Maar ook het einde aan een zonnig weekend. Maar gelukkig kunnen we deze week ook weer een start maken in nieuwe boeken!
Deze week kwamen er al heel wat boeken binnen. De meeste die binnen kwamen zijn prijzen voor iets heel leuks wat over minder dan een maand te gebeuren staat. (Weten jullie al wat het is?) Maar deze boeken laat ik nog niet zien.

De boeken andere boeken die binnen kwamen zie je hieronder.

stacking week 14

Het Programma
Sloane denkt wel twee keer na voordat ze in het openbaar begint te huilen. Sinds zelfdoding is uitgegroeid tot een internationale epidemie, zou een huilbui haar in het Programma kunnen doen belanden, de enige bewezen behandelingsmethode. Ze heeft al een broer verloren, dus Sloane weet zeker dat haar ouders er alles aan zullen doen om haar in leven te houden. Ze weet ook dat iedereen die het Programma heeft gevolgd terugkeert met een schone lei: hun depressies zijn verleden tijd, maar hetzelfde geldt voor hun herinneringen.
Omdat ze zowel thuis als op school constant onder toezicht staat, zorgt Sloane dat ze zo min mogelijk opvalt en verbergt ze haar gevoelens zo goed mogelijk. De enige bij wie Sloane zichzelf kan zijn, is James. Hij heeft beloofd om ervoor te zorgen dat ze geen van beiden in het Programma terechtkomen en Sloane weet dat de liefde tussen hen sterk genoeg is om allerlei tegenslagen te weerstaan. Maar ondanks de beloftes die ze elkaar maken, wordt het steeds moeilijker om de waarheid te verbergen. Ze worden alle twee steeds zwakker, depressie ligt op de loer. En het Programma zit hun op de hielen…

Naar dit boek ben ik al heel lang heel benieuwd. Eindelijk mag ik het gaan lezen.

 

Mijn hart en andere zwarte gaten
De zestienjarige nerd Aysel is geobsedeerd door het plannen van haar eigen dood. Met klasgenoten die continu over haar roddelen, een moeder die haar nauwelijks kan aankijken, en een vader die met een gewelddadig misdrijf hun dorp opschrikt, ziet Aysel redenen genoeg om haar leven te beëindigen. Maar ze weet niet zeker of ze het alleen durft. Als ze op een website het forum Zelfmoordpartners ontdekt, denkt ze de oplossing te hebben gevonden. Ze vindt er Roman, een jongen die achtervolgd wordt door een familietragedie. Hoewel Aysel en Roman niets met elkaar gemeen hebben, beginnen ze deel uit te maken van elkaars leven. Naarmate hun plan voor zelfmoord vorm krijgt, begint Aysel zich af te vragen of ze er wel mee door wil gaan. Ze zal uiteindelijk moeten kiezen: een einde aan haar leven maken of Roman ervan proberen te overtuigen om samen door te leven.

Alleen al de titel maakt me heel, heel erg nieuwsgierig naar dit boek.

 

Dat was hem weer voor deze week! Ik ben heel benieuwd wat er deze/komende week op de mat gaat vallen. Ik weet dat er een paar pareltjes aan komen en hoop deze dan ook volgende week aan jullie te kunnen laten zien.
Kan je zo lang niet wachten volg me dan vooral ook op Instagram.

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *