Stacking The Shelves week 3 – 2016

Lieve lezers,

Een nieuwe week ligt weer aan onze voeten en we sluiten een hopelijk mooie maar zeker koude week af. Afgelopen week heb ik weer een aantal prachtige boeken mogen ontvangen waarover ik jullie vandaag graag meer vertel.

Kijk je mee?

img_2592

Carve The Mark
In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

Dit boek beloofd een nieuwe hit sensatie te worden en het heeft een enorme Hype rondom zich. Ik ben heel erg benieuwd.

 

Bonbons als ontbijt
Haar naam is Courtney Farrell. Ze heeft groene ogen en ze is vijftien jaar oud. Haar vader is een rijke uitgever in New York, haar moeder een goed geconserveerde, maar werkloze Hollywoodactrice die om elf uur martini’s serveert en om twaalf uur het ontbijt. Als de dure kostschool haar wegstuurt, begint voor Courtney een ander leven. Haar eerste schreden op het pad van de volwassenheid brengen haar in aanraking met drank, geldgebrek, tanende roem, de klassen maatschappij, homoseksualiteit, liefde – of is het hunkering? Courtney en haar vriendinnen worden heen en weer gekaatst tussen uitbundige vrolijkheid en diep depressieve gevoelens. En nergens chocolade te bekennen.

Dit boek lijkt me heftig maar ook heel bijzonder. Vooral omdat de schrijfster ook haar eigen bijzondere verhaal heeft.

 

Papadag
Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud. In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen. Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten…

Dit boek lijkt me ijzersterk bijzonder en vooral beangstigend.

Er is geen vorm waarin ik pas
Tot en met de vierde ging alles eigenlijk vanzelf maar sinds ik in de vijfde zit is er een hoop veranderd.

Volgens mijn mentor heb ik TE lange tijd TE hard gewerkt en volgens mijn moeder ben ik TE perfectionistisch.
Dat is een van de grootste nadelen van volwassenen: ze denken altijd beter te weten dan jijzelf wat er met jou aan de hand is. Daarbij vergeten ze voor het gemak maar even dat tachtig procent van ons leven zich afspeelt buiten hen om. En dat ze dus meestal geen flauw idee hebben.Dat laatste ligt ook een beetje aan ons. Want wij vertellen niks.
Maar dan nog. Er zijn dingen die je niet kan vertellen. Aan niemand.
Over liefde bijvoorbeeld. En hoe stom je bent geweest.

Dit boek lijkt me zeer bijzonder maar vooral ook indrukwekkend.

Young & Awesome Pen + Kaarten
Eindelijk kwam ook mijn geweldige Young & Awesome pen binnen! Nu kan ik in al mijn notebookjes in stijl schrijven. Plus enorm leuke kaarten die jullie veel zullen gaan zien in foto’s en natuurlijk ontvangen bij verschillende win-acties als prijzen pakket.

Dat was hem weer voor deze week.
Welk boek zou jij graag willen lezen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *