Stacking The Shelves week 33 -2016

Lieve lezers,

Nieuwe week Nieuwe Stacking The Shelves. Deze week kwamen er weer leuke boeken binnen. Een aantal waar ik naar uit keek en zelfs een volledig onverwacht boek waarbij ik niet meer kan wachten om er in te beginnen. Kijk snel mee naar wat er deze week op de stapel ligt.

IMG_9581

Mislukt
Zou jij het verleden veranderen als je dat kon??

Loïs krijgt die kans – maar tegen welke prijs? 
Loïs zit op de kunstacademie. Niemand mag haar goed verborgen geheim weten en daarom houdt ze iedereen op afstand. Zelfs die lieve en leuke Giel. 
Als Loïs haar studentenkamer uit moet, biedt Giel aan om te helpen en dan blijkt dat hij haar wel ziet zitten. Loïs vindt het doodeng en geweldig tegelijk. Al snel vindt ze een kamer bij mevrouw De Vogel in huis. Maar er gebeuren vreemde dingen: de kat lijkt haar te herkennen en Loïs kan opeens prachtig pianospelen, zonder dat ze dat ooit geleerd heeft. 
Door Giel breekt er een andere tijd aan. Loïs bloeit helemaal op. Liefde is niet zo moeilijk als ze dacht. Toch mag hij nog steeds niet te dichtbij komen, maar hoelang blijft hij dat accepteren? Dan valt Loïs van de trap en wordt alles anders. Alles.

Dit boek kwam totaal onverwacht binnen. Maar dat maakt het des te leuker. Een aantal van jullie hadden namelijk al gevraagd of ik dit boek wilde lezen. Bij deze: De recensie komt er aan.

Afgekapte Vleugels
Een vogel wordt geboren met vleugels, waarvan het de bedoeling is om ze uit te slaan. Gebeurtenis na gebeurtenis en steeds kon ik mijn vleugels op tafel leggen, klaar voor het mes. Afgekapte vleugels die met bloed, zweet en tranen weer aan geplas worden. 
Eindelijk zal ik gaan vliegen, maar hoe? Als ik het nooit eerder volledig heb kunnen doen? 

De eerste YA gedichtenbundel. Ik ben benieuwd. (Website is tijdelijk offline)

Sky 
De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders. Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was. Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement. Wanneer ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Ineens wil ze informatie over Julian en pubert ze erger dan ooit. Elisa voelt dat ze de grip aan het verliezen is. Alles wat ze achter zich had gelaten, wordt weer overhoop gehaald. Wanneer Sky uiteindelijk contact zoekt met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is. Sky’s mentrix komt met een schokkende onthulling. Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in Elisa’s leven en de verschillen tussen hen blijken inmiddels groter dan ooit.

Dit boek stond al heel erg lang op mijn verlang lijstje. Toen ik vorige week in contact kwam met Ellen over haar nieuwe boek Crash raakte we aan de praat over dit boek. En voor ik het wist lag dit boek al op de mat.

Dat was hem weer voor deze week.

Welk boek wil jij graag lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *