Stacking The Shelves week 24 – 2016

Lieve lezers,

Nieuwe week nieuwe Stacking The Shelves. Deze week kwam er echt zo enorm veel leuks binnen dat ik gelijk uit mijn leesdip geslingerd ben! Gelukkig staat ook mijn vakantie bijna voor de deur en ben ik zo blij dat ik veel kan gaan lezen.

IMG_7983

Eenzaam en extreem ver weg
IMG_0681De 16-jarige Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet.
Seren worstelt met de zin van het leven, haar familie en de liefde. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Tenminste… dat is de gedachte waarmee ze is opgevoed.

Dit boek kreeg ik met een prachtige uitnodiging er bij voor een event. Helaas kan ik niet naar dit event komen omdat ik dan nog op vakantie ben. Daar baal ik natuurlijk enorm van want het event lijkt me waanzinnig.

Of ik gek ben
Benjamin, een succesvolle jonge kunstenaar, is verbijsterd als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij kan niet geloven dat hij schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd – maar door te veel drank en drugs kan hij zich van de bewuste avond niets meer herinneren. Het leven als tbs’er is absurd en meedogenloos, en hoe hij zich ook probeert af te schermen, de confrontaties in de kliniek laten hem niet onberoerd. Langzamerhand krijgt Benjamin weer grip op zijn eigen werkelijkheid, en geschokt kijkt hij terug op de asociale narcist die hij was in zijn vorige leven. Stap voor stap wordt Benjamin weer mens en verandert hij in een man die schijnbaar met beide benen stevig op de grond staat. Maar dan krijgt hij een brief die zijn wereld wederom op zijn grondvesten laat schudden. Wat is nu eigenlijk de waarheid? Of ik gek ben is een overdonderende roman over de dagelijkse gang van zaken in een tbs-kliniek, en over een man die niet meer weet wie of wat hij moet geloven. 

Afgelopen vrijdag was ik bij een belichting van deze film aanwezig met een Q&A met Frank Lammers en Mike Weerts. Binnenkort verschijnt hierover een verslag op de site. En het boek gaat zeer binnenkort gelezen worden om te kijken wat nu beter is. Het boek of de film *knipoog*.

Achter de schermen bij oplichters in het buitenland
Kees van der Spek werkte jarenlang bij het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. Eerder publiceerde hij ‘Achter de schermen bij Peter R. de Vries’. Tegenwoordig is hij journalist en programmamaker van oa. ‘Oplichters in het buitenland’, ‘Graf zonder naam’, en ‘Moord of zelfmoord?’
Kees van der Spek reist al enkele jaren voor zijn programma ‘Oplichters in het buitenland’ de wereld rond. Hij doet zich voor als naïeve toerist en laat zich oplichten, om zo de gemene trucs van louche types tot de soms ronduit criminele praktijken van doorgewinterde oplichters voor de verborgen camera te krijgen. In Óplichters in het buitenland’ staat nuttige extra informatie voor reizigers. 
Schiphol. Cuba. Singapore. Thailand. Jamaica.

Ik kijk niet zo heel veel tv meer, maar als ik tv kijk dan kijk ik heel erg graag dit programma. Dus een boek over hoe het er achter de schermen aan toe gaat vind ik geweldig!

2C 
Klas 2C gaat met een touringcar voor een werkweek naar de Ardennen. Amper vertrokken, ontvangen de leerlingen een bericht via de telefoon. In de bus ligt een dvd die afgespeeld moet worden. De chauffeur laat het filmpje zien: er is een bom aan boord! Niemand mag de bus in of uit. Zolang er geluisterd wordt, loopt niemand gevaar. De vraag is wie, hoe en waarom? En is er echt een bom aan boord of is het een grap of een afleidingsmanoeuvre?

Hallo einde leesdip, dit boek kwam binnen en ik wilde gelijk gaan lezen lezen. Oké eerst nog even geprobeerd door het huidige boek heen te komen maar dit boek bleef roepen. Ik ben er gisteren in begonnen want ik had een paar vrije uurtjes en het is nu al bijna uit! Mocht je me vandaag dus kwijt zijn dan ben ik in 2C aan het lezen.
Ps. de prijs voor deze hardcover is echt geweldig!

Scoop!
Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…

Ik kijk al heel lang uit naar dit boek. Maar dat het zo dik ging zijn had ik nooit verwacht! Deze gaat dus mee op vakantie.

Verborgen
WILL TRENT is terug! Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

*Schaam* Mijn eerste Karin Slaughter, jep ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan maar altijd staan twijfelen. Nu werd ik uitgenodigd voor een ontmoeting met de auteur maar ik kan er helaas niet heen. Gelukkig heb ik wel het boek mogen ontvangen (gehele onverwachts) Dus wat zeggen jullie kan ik dit boek los lezen?

 

Dit was hem weer voor deze week. Ik ben gewoon een beetje jaloers op mijn eigen stapel van deze week. Wauw!

Welk boek op deze stapel moet ik als eerste lezen?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Stacking The Shelves week 24 – 2016

  1. 2C is echt geweldig! Ik had hem ook heel snel uit. Super leuk om te lezen dat jij ook niet kon wachten met beginnen met lezen erin. Het is zo spannend en ik vond dat er echt super veel belangrijke thema’s aangekaart werden!

    1. Het boek is zelf een beetje eng voor mij… (heel wat jaartjes geleden) ging ik zelf ook vanuit Breda met een touringcar naar de Ardennen op Werkweek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *