Blogtips om succesvoller te bloggen

Lieve lezers,

Zoals jullie weten komt er eens in de zoveel tijd een nieuwe blogpost online over bloggen. Omdat jullie dol zijn op al deze items vandaag een nieuw item om nog succesvoller te kunnen bloggen.

Nood blogpost
Een keer ziek of onverwachts druk? Zorg dat je dan altijd een nood blogpost klaar hebt staan. Zo hoef je je lezers niet teleur te stellen met dat er geen blogpost online komt. Zorg dat je altijd een leuk item achter de hand hebt die altijd online kan. Zo heb je niet de stress van dat er toch geblogd moet worden en merken je lezers niet dat je een mindere dag hebt.

Je kan overal bloggen
Heb jij het idee dat je alleen maar thuis aan je bureau kan bloggen? Nee hoor, je kan echt overal bloggen er zijn hier natuurlijk helemaal geen regels voor. Laptop mee op vakantie? Het kan gewoon, op school een aantal tussenuren? Lekker bloggen! Thuiswerk dag en op tijd klaar? Gebruik deze uren dan om te bloggen. Zit je op een afspraakje wachten in een leuk cafe? Ga dan vooral even lekker bloggen. Het voordeel van bloggen op momenten dat je toch zit te wachten is dat het je geest scherp houdt. En zo zorg je dat je altijd nieuwe content hebt wat zorgt voor meer blog plezier.

Foto’s
Zorg dat je bij elk item een leuke sprekende foto heb. Het leukste is natuurlijk om al deze foto’s zelf te maken. Maar mocht je hier nu even geen tijd voor hebben zorg dan dat je een foto gebruikt die auteursrecht vrij is. Je hebt hier hele leuke sites voor zoals pixabay (daar de foto van dit artikel ook vandaan komt) Normaal maak ik al mijn foto’s zelf maar nu op vakantie heb ik geen mooie momenten met de juiste items om foto’s te maken. Daarvoor zijn deze sites natuurlijk ideaal als noodoplossing. Maar het leukste en meest sprekende is nog altijd zelf foto’s maken.

Zorg voor herkenbaarheid
Tegenwoordig poppen de blogs de grond uit. Ik denk dat er elke dag toch wel minimaal 10 nieuwe blogs in het leven worden geroepen. Daarom moet je natuurlijk wel zorgen dat jou blog direct te herkennen is. Dit kan je natuurlijk doen door je eigen logo en je eigen layout. Maar zorg er ook voor dat mensen je makkelijk op social media herkennen. Dit door bijvoorbeeld je eigen touch aan foto’s te geven. En je logo simpel en herkenbaar te maken.

Ben uniek
Een verlengde van het herkenbaar zijn. Als jij uniek bent weten mensen je ook te vinden en je te herkennen. Er zijn op het moment zo enorm veel blogs dat je niet specifiek 1 blog hoeft te lezen. Je vind namelijk op veel blogs hetzelfde terug. Zorg daarom dat je uniek bent. Er moeten een reden zijn om terug te komen naar je blog. Dit kan natuurlijk zijn door mooie unieke foto’s maar ook door unieke nieuwe items.
Ik zelf lees (bijna) geen andere blogs, dit omdat ik anders bang ben dat mijn ideen niet meer van mezelf zijn. En als je binnen boekenblog land kijk zit je natuurlijk allemaal in hetzelfde wereldje dus kan het zijn dat je dezelfde idee krijgt. Geeft dit? Nee hoor, want als jij het niet ‘jat’ dan is het item heel anders en zullen mensen het als een verlengde zien en niet als hetzelfde.
Maar ook kan je je onderscheiden door er bij te vloggen of door juist je geheel eigen blik op iets te geven.

Ga samenwerkingen aan
Dit kan je natuurlijk pas doen als je echt groot genoeg bent dat je waardevol kan zijn voor de ander. Ik persoonlijk merk nu vooral dat met de leesclub mensen enorm leuk reageren. Maar zo kan je ook eens aan een uitgever vragen of je een win-actie mag doen. Persoonlijk doe ik dit niet echt, ik vind dat namelijk een beetje brutaal. Maar het kan wel erg succesvol zijn om soms een beetje brutaal te zijn. In mijn geval vragen de uitgevers vaak of ik met een boek een win-actie wil organiseren.
Maar zeg vooral Ja tegen mensen die een samenwerking met je aan willen gaan. Al is dit een andere blogger of een klein merk of een beginnend bedrijf. Je maakt jezelf er mee geliefd en natuurlijk ben je gelijk weer uniek.
Natuurlijk moet ik nog wel even de kritische note maken dat je niet op alles ja moet zeggen. Het moet natuurlijk wel bij jou en je blog passen.

Dat was hem weer voor vandaag. Binnenkort weer een nieuw item over bloggen.

Welke tip vind jij vooral erg belangrijk? 

Liefs, Marjolein

7 thoughts on “Blogtips om succesvoller te bloggen

  1. De tip van een noodblog is een hele goede, maar ik ben helaas zo slecht in vooruit schrijven. Ik schrijf meestal als ik inspiratie heb en zet het dan online. Ik werk wel volgens een schema, maar plan helemaal niet en heb ook geen noodblog klaarstaan. Dat moet ik eigenlijk wel hebben.. Daarnaast denk ik dat het unieke aspect ook erg belangrijk is. Er zijn tegenwoordig zoveel blogs, je moet er echt tussenuit springen

  2. Vooral het unieke is denk ik inderdaad belangrijk: als je niet opvalt tussen de berg bloggers dan aak je op den duur op de achtergrond. Andere aanvullende tip die denk ik net zo belangrijk is: heb lol in je blog (dus leg jezelf niet teveel verplichtingen op :))

  3. Een nieuwe blog als je al te ziek bent om te bloggen? Lijkt me niet handig 😉 Een noodpost of noodartikel lijkt me dan wel weer handig … (Pssst een blog is de hele site met artikelen en zo, dat ding dat je elke keer plaatst is een blogpost of artikel)

      1. Hihi, je hebt helemaal gelijk! Je bent de eerste die het opgevallen is. Ik heb het gelijk aangepast dank je wel voor je scherpheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *