Recensie: Karel in de Lente

Lieve lezers,

Hebben jullie de afgelopen dagen ook zo genoten van het zonnetje? Het is echt Lente weer. Helaas schijnt het zonnetje vandaag iets minder dan de afgelopen dagen maar omdat het vandaag iets minder is kunnen we goed gaan voorlezen uit boekjes over de Lente.

Titel: Karel in de Lente
Auteur: Liesbet Slegers
Verschenen:  Maart 2015
Pagina’s: 32
Uitgever: Clavis
Leeftijd:  1 – 3 jaar

  Koop bij bol.com

Ik ben Karel. 
Vandaag wordt het een hele mooie dag. Het is lekker weer en buiten
is er van alles te doen. Ga je mee?

Samen met de kindjes mocht ik van Clavis ook deze keer weer een heel erg leuk boekje gaan lezen.
Zoals altijd is ook dit boekje  van Clavis weer  een mooi boek. Het heeft een harde buitenkant en dikke glanzende stevige pagina’s. Hierdoor is het boekje gelijk kinderproef en kindvriendelijk. Ook de tekeningen zijn weer erg mooi en spreken direct tot de verbeelding van de kinderen.

karel lente boom

Deze keer neemt Karel ons mee in zijn wereld in de lente. Hij laat dingen zien die echt bij de lente horen en wat hij en zijn vader dan in de lente allemaal wel niet doen.
Voor de Kindjes is dit natuurlijk fantastisch want al deze dingen gebeuren op het moment echt om hun heen gebeuren.

De tekst in dit boekje is helder en simpel hierdoor is het makkelijk te begrijpen voor de kinderen. Ook is de tekst niet te veel waardoor het niet gaat vervelen. Deze tekst in combinatie met de kleurrijke tekeningen zorgen er voor dat het boekje een hele ervaring is.

karel lente vogel

Het boek is niet alleen leuk maar het is ook nog eens zeer informatief en leerzaam. De kinderen leren zo namelijk elke gebeurtenissen er echt bij de lente horen en hoe dit dan in zijn werk gaat. Zoals dat de vogels vogeltjes krijgen en dat de moeder vogel deze wormpjes komt brengen. Maar ook dat je in de lente bloemetjes in de tuin gaat planten omdat ze dan goed groeien.

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 2,5 en twee van 3 jaar. Zij vonden dit boekje heel erg leuk want we waren natuurlijk ook aan het knutselen rondom de lente. En zij zagen natuurlijk ook al de veranderingen in de natuur. Deze loopt namelijk dit jaar al zes!! weken voor. Hierdoor zijn voor de kinderen de veranderingen al goed waar te namen.
Bij dit boekje waren de kindjes dan ook een en al oor en konden ze mij in geuren en kleuren vertellen wat ze op de tekening zagen en of ze dit zelf ook wel eens in het echt hadden gezien.

karel lente emmer

Kort samengevat is dit boekje leuk leerzaam en vooral ideaal om te lezen in dit seizoen. Of rondom het thema Lente.

Karel in de Lente is het perfecte boekje voor deze tijd van het jaar.

SterSterSterSterSter leeg

Lezen jullie voor rondom thema’s?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *