De Blogdip, tips om er overheen te komen.

Lieve lezers,

Dit artikel is een beetje voor de bloggers onder ons. Maar zeker ook interessant voor de lezers.
Ik lees het op het moment overal. Bloggers die een blogdip hebben niets meer weten te produceren etc.

Nu moet ik bekennen dat ik er zelf ook een beetje last van had. Daarom heb ik ook de keuze gemaakt om niet meer elke dag te bloggen en zo meer te kunnen lezen en meer te kunnen genieten van de artikelen die ik schrijf. Maar nu ineens overal op me heen zie ik bloggers omvallen onder de druk/dip. Daarom besloot ik vandaag een lijstje te maken met tips.

De Blogdip, in eens lijkt het een hype rondom de bloggers. Maar het is helemaal geen leuke hype. We hebben hier niets aan en iedereen voelt zich een beetje gefrustreerd en teleurgesteld.
Omdat ik door mijn aanpassing naar niet meer elke dag bloggen ineens helemaal over de blogdip en druk heen ben besloot ik vandaag mijn tips met jullie te delen als soort van ‘ervaringsdeskundige’

Verlicht de druk
Dit is natuurlijk gelijk een hele grote. Zorg ervoor dat je jezelf minder stress en druk oplegt, zeg eens nee tegen alle aanbiedingen en kies voor jezelf. Nu ik zelf niet meer de druk heb van elke dag bloggen lees ik veel meer en zet ik ook Netflix een stuk meer aan. Hierdoor krijg ik meer rust en ook meer blog ideeën en is het gevoel van soms er een artikel uit persen helemaal weg.
Ook vraag ik een stuk minder recensie-exemplaren aan om zo rustiger te kunnen lezen en hierdoor lees ik eigelijk een stuk meer.
Het is nog altijd je persoonlijke blog en niemand zal je afkeuren op een stapje terug nemen en zo meer te kunnen produceren.

Verander je werkomgeving
Ga eens naar dat leuke cafe waar je zo graag komt. Of ga eens in een andere kamer of hoek van het huis zitten om te bloggen. Je zult zien dat de verandering van omgeving of ruimte al wonderen doet en je veel meer inspiratie en ideeën hebt. Pak er een lekker drankje en of hapje bij en de nieuwe artikelen vliegen uit je vingers.

Ga shoppen
Ja, dit klinkt misschien een beetje raar. Maar ga eens leuke dingen kopen om foto’s van te maken voor je blog. Elke keer als ik naar de action ben geweest kom ik weer terug met super leuke spulletjes en zit ik vol bloginspiratie.

Doe je laptop eens dicht
De wereld vergaat niet als jij een paar dagen niet blogt. Soms moet je gewoon even weg van je laptop en je even geen zorgen maken om je blog en je lezers. Je lezers zullen je echt niet zomaar verlaten. Plus als jij even wat minder blogt en ze gaan weg waren ze toch geen ‘echte’ lezers. Door je even geen zorgen te maken over je blog kun je ontspannen en begint het vanzelf weer net zo veel te kriebelen als het deed toen je begon met bloggen. En mocht je nu echt je lezers niet een paar dagen in de steek willen laten zorg dan dat je iets vooruit schrijft zodat je daarna je welverdiende vakantie hebt.

Ruim je werkplek op
Dit werkt bij mij altijd enorm. Gewoon even de boel opruimen, wat leuke boeken klaarleggen en een vrolijke, gezellige, opgeruimde omgeving maken. Je zal zien dat dit gelijk een nieuwe energie mee brengt en daarmee ook nieuwe ideeën.

 

Dit zijn mijn tips om aan de slag te  gaan met het afbreken van die blogdip.
Ik hoop dat iedereen stel weer lekker aan het bloggen is.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *