Lezer irritaties van (boek)bloggers.

Lieve lezers,

Deze blogpost moet je zeker even met een dikke knipoog lezen. Maar toch wil ik jullie eens wat meer vertellen over hoe irritant of grappig of vervelend lezers soms kunnen zijn. De laatste tijd vragen steeds meer mensen me ook over dit onderwerp dus daarom vandaag er eens een blogje over dit onderwerp.

drinken pennen

Win-acties
Laat ik maar gelijk met mijn grootste irritatie punt in huis vallen. Win-acties, hierover kan ik heel veel dingen noemen. Maar de ergste vind ik nog altijd winnaars die direct na het gewonnen te hebben en binnen hebben het verkopen. Het ergste is dan nog wel dat ik het in Facebook groepen tegen kom. Ik zelf ga er niet Marktplaats enz voor afzoeken maar meestal word ik er wel weer door iemand op gewezen. Ik ga er vanuit dat ieder die een boek wint dit boek zal koesteren en de waarde er van in zal zien en er van zal genieten.
Een ander irritatie punt is vaak dat als ik een winnaar heb gekozen ze niet reageren op de mail. Ik stel tegenwoordig een reactie termijn van twee weken. Heb je na twee weken nog niet geantwoord dan gaat je prijs naar iemand anders. Sorry misschien heel lullig maar ik kan niet blijven wachten. Vaak zijn acties in samenwerking met Uitgevers en sommige stellen daar ook een deadline aan. Vaak krijg ik dan na ongeveer 2,5 maand een mailtje met een zielig verhaal of een boos verhaal over waarom ze niet konden antwoorden. Nu moet je het niet verkeerd begrijpen. Ik probeer via elke weg die ik heb deze winnaars te bereiken. En ik vind het elke keer oprecht heel vervelend als een prijs aan iemand zijn neus voorbij is gegaan.
Nog erger en misschien wel het ergste van allemaal vind ik dat in de tijd dat ik mijn winnaars nog met naam en toenaam bekend maakte online enkele winnaars haat mail hebben gekregen. Ze werden omgekocht, bedreigt enz. Waarom?? Ik weet het niet maar ik gok jaloezie. Triest pijnlijk en als gevolg hiervan maak ik winnaars niet meer openbaar bekend. Het is aan de winnaar zelf om zich te onthullen.

Mails
Laat me als eerste zeggen dat dit niet de trouwe lezers zijn. Ik krijg heel vaak mail van mensen met vragen waaruit duidelijk blijkt dat ze het blog niet gelezen hebben of niet goed gekeken hebben. Nog elke week krijg ik mails met tips over het bloggen. En dan vaak met directe vragen die al lang in een van de blogposts besproken zijn. Nu mail ik altijd netjes terug met de linkjes erbij maar toch het is vervelend als je elke week een paar van deze mails moet beantwoorden.
Ook mails met vragen over wie de winnaar is en of ik hun niet de naam van de winnaar kan geven. Ik snap dat het vervelend is dat je niet gewonnen hebt. Maar blijf het gewoon proberen en wie weet heb je geluk.

Zoektermen
Natuurlijk kan ik zien wat jullie in de zoekbalk op de site invoeren. Dit kan echt variëren van hilarisch tot een diepe zucht. De hilarische zoektermen lees je binnenkort in een aparte blogpost hierover. Degene waarbij ik een diepe zucht slaak zijn vaak termen die niets met boeken of boek-gerelateerde dingen te maken hebben. Ook word er heel veel naar andere blogs gezocht in mijn zoekbalk. Nu noem ik wel eens her en der een andere blog. Maar ik ben geen databank naar andere blogs. (Tip: Google)

Reacties
De meeste reacties zijn natuurlijk super leuk en super lief. Maar daar gaat deze blogpost niet over. Gelukkig heb ik een filter op mijn reacties staan. Ik krijg dagelijks meerdere spam berichten binnen. En dan moet je denken aan engelse berichten over SEO of andere vreemde reclame. Waarschijnlijk is dit een of andere pc die internet af speurt naar blogs waaronder ze kunnen spammen. Maar er zijn ook regelmatig reacties waarvan ik denk. Heb je wel de blogpost gelezen? Er wordt dan gereageerd op iets wat totaal geen raakvlak heeft met het blog of met het artikel. En ook soms worden er kinderachtige uithalen naar andere mensen die reageren gedaan. Vooral dat laatste vind ik heel erg en heel jammer. Daarom staat er een filter op en moet ik vele reacties eerst zelf beoordelen voor ze online komen.

Dit zijn toch wel mijn grootste irritaties. Maar ergens kan ik ook wel heel erg lachen om deze post. Want jullie weten allemaal dat ik dol gelukkig met jullie ben en dat jullie de beste lezers in de wereld zijn! Maar dit soort lijstjes vind ik toch altijd heel vermakelijk om te schrijven en te lezen.

Wat vinden jullie het meest irritante? 

Liefs, Marjolein

24 thoughts on “Lezer irritaties van (boek)bloggers.

 1. Ik blog nog niet ontzettend lang, dus winacties zijn nog niet aan de orde, maar ik doe wel aan heel veel winacties mee! Toevallig heb ik er de laatste tijd aardig wat gewonnen, maar als ik dan zie wat er achter de schermen kan gebeuren snap ik waarom je dat irritant vindt!!
  Als een blogger 1 keer een linkje stuurt naar zijn of haar blog vind ik dat niet erg. Toen ik voor het eerst reacties achterliet deed ik dat ook, maar alleen als ik reageerde bij de “about”-pagina. Vaker een linkje plaatsen is echt not done.

  1. Het is niet eens erg als het vaker gebeurd. Als het maar relevant is en niet kei harde spam. Het kan juist een leuke verlenging zijn van iets. En gelukkig is 99,9% wel leuk en zijn er hele hele hele blije winnaars. Maar overal zitten rotte appels tussen 😉

 2. Gelukkig is het bij erg rustig, wordt eigenlijk nooit benaderd en tot op heden alleen maar leuke en positieve reacties gehad. Ook slaan deze gelukkig op mijn artikelen. Wel raar dat mensen niet reageren als ze wat winnen. 🙁 Doe dan net mee.

  1. 99,9% is gelukkig ook leuk. Maar wilde eens een andere inkijk geven. Anders zou ik ook al lang gestopt zijn. Maar vind het leuk om eens kritische punten aan te snijden.

 3. AAAH ik voel je helemaal! :).. Reclame is trouwens super irritant! Ik moet inderdaad ook alles eerst goedkeuren.. Bij mij hebben alle winnaars nog gereageerd gelukkig en niemand gemeen.. (thank god).. Maar echt soms lees ik wel eens dingen op FB denk ik euh.. Oké? ben je nu zo zuur dat je het een ander niet gunt?

  Links achterlaten doe ik eigenlijk nooit zelf.. Alleen als ik op mijn eigen blog iemand wil benoemen. Ik had laatst welk iemand bij elke reactie poste die zijn link in de opmerkingen en woord leuk.. Meer niet.. Dacht oké, die ga ik echt niet allemaal goedkeuren ;p

  1. Link achter laten als het relevant is is juist top. Das leuk om te lezen. Maar pure spam vind ik zo jammer. En ja soms lees ik dat ook op Facebook! Bizar.

 4. Ik blog niet, maar lees wel met plezier jouw blogs! Maar had er geen idee van dat dit er ook allemaal kwam kijken!
  Interessant om te lezen, maar kan me voorstellen, heel irritant voor jou!

  1. Gelukkig dat je mijn blog graag leest en dat je het leuk vind om zoiets te lezen. Ik vond het een beetje eng maar wil ook eens de andere kant belichten. En zoals ik al zei dit is niet geldig voor de trouwe lezers zoals jij 🙂

 5. Kan me voorstellen dat zulke dingen vervelend zijn. Gelukkig heb ik er in de twee jaar dat ik nu blog nog niet zoveel last van gehad. (Afkloppen)
  Dat kan ook liggen aan het bezoekersaantal ;).

  1. Sommige dingen had ik al heel vroeg andere dingen wat later. Maar de meeste van die mensen keren niet meer terug. Daarom moet je het ook lezen met een dikke knipoog want de leuke lezers lezen dit item 🙂

 6. Haha oh ja, ik kan het me helemaal indenken!
  Vooral die reacties die niks met je blog te maken hebben zijn heel irritant!

  Ik ga weer eens de tijd vinden om verder te bloggen en wie weet moet ik dan ook wel met zulke dingen dealen :p

 7. Er bestaan erg rare mensen :/ Ik snap die niet passende reacties ook nooit.. Dan denk ik van .. ja lees het artikel eerst eens! Twijfel zelf dan ook of ik ze wel moet toelaten. Gelukkig zijn dit soort dingen ook vaak wel hilarisch

 8. Ik blog nog niet zo lang, dus winacties zijn zeker nog niet aan de orde, maar jeetje dat dit achter schermen plaatsvond had ik eerlijk gezegd niet gedacht. Vooral dat winnaars daarna worden belaagd, tja, nu begrijp ik waarom namen vaak bij winacties niet meer bekend worden gemaakt..

  En van die mensen die vervolgens niet reageren als ze iets hebben gewonnen, hoe dan?!

  Ik heb dit artikel in ieder geval met een lach gelezen, erg leuk geschreven!

  1. Dank je wel voor je lieve reactie! En ja soms is het echt te bizar. Gelukkig zijn het meer uitzonderingen dan regels 😀

 9. Ik vind jouw blog leuk om te lezen omdat ik (als oma van bijna 4 kleinkinderen) graag Young Adult lees. En jij hebt altijd goede tips in dit genre. Ga zo door naamgenoot ik erger me nergens aan bij dit blog❗

 10. Ik blog niet, maar ik doe.soms wel mee met winacties . Ik vind de mensen die een boek verkopen nadat ze hem gewonnen altijd heel irritant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *