Mijn tips voor het bloggen

Lieve lezers,

Het is weer eens tijd voor een artikel over bloggen. Dat is al een hele tijd geleden. Maar de laatste tijd denk ik steeds vaker aan punten die ik graag met jullie wil delen. Dit zijn punten waar ik zelf tegenaan liep of over baalde. Omdat ik hierdoor er van het kunnen leren wil ik deze tips graag met jullie delen.

laptop-computer-1245981_960_720

Foto’s 
Aangezien ik elke dag foto’s op Instagram zet maak ik ook (bijna) elke dag foto’s. Maar omdat ik ze maak voor op Instagram zijn ze allemaal direct vierkant. Tot ik een mooie Instagram foto voor een artikel wil gebruiken. Dan loop ik er tegenaan dat hij vierkant is. Want vierkant past niet op het blog.
Wat is dus mijn tip? Maak een foto zowel vierkant als liggend zo heb je altijd je mooiste foto’s ook blog geschikt.

Gratis foto’s 
Om even bij de foto’s te blijven. De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag waar ik mijn “stock” foto’s vandaan haal. Jep ik gebruik de laatste tijd in artikelen wat meer Gratis foto’s. Dit omdat ik dus vaak geen juiste foto heb omdat ik alles vierkant maak en dus geen passende foto heb. Maar soms ook omdat de bestaande foto precies heeft weten te vangen wat ik met het artikel wil uitstralen.
Mijn tip: Ik haal mijn foto’s van de website Pixabay. Deze fotot’s zijn door de fotograven op de site gezet en daardoor rechtenvrij en gebruikers vrij. Dit betekend dat je deze foto’s mag bewerken of gewoon zo laten en zonder enige gevolgen op je site mag gebruiken. 

Laat je inspireren
Ik laat me tegenwoordig inspireren door foto’s. Op de site Pixabay voornamelijk, hier staan namelijk zo veel mooie foto’s op dat ik vaak inspiratie krijg om een mooie foto te maken. En vanuit deze foto’s krijg ik vaak een fijn blog idee dat ik dan ook zo uitgewerkt op papier heb staan.
Mijn tip: blijf om je heen kijken en laat je inspireren zodat jouw inspiratie iets unieks voortbrengt. 

Desk Planner
Schermafbeelding 2016-08-31 om 19.53.08Ik heb nu al een aantal maanden een Desk Planner van de action. Deze is echt geweldig omdat hij voor mij heerlijk overzichtelijk is en ik zo rustig een duidelijke overzichtelijke planning kan maken. Bovenaan staan namelijk de dagen van de week waarop ik artikelen kan zetten en onderaan kan ik noteren wat ik Moet doen maar ook inspiratie noteren. Zo kan ik met gemak twee weken vooruit werken en heb ik een meer georganiseerde en gestructureerde blog. De enige valkuil is dat het soms wat druk op kan leggen omdat ik dingen op een bepaalde datum gelezen en uitgewerkt wil hebben.
Mijn tip:  Zorg voor een duidelijke en overzichtelijke planning. 

Ps. Jep, deze foto is weer een prachtig voorbeeld van alleen een vierkante foto.

Muziek
Een belangrijke factor in mijn bloggen. Een heerlijke Spotify playlist of album op de achtergrond. Hierdoor kan ik langer door gaan raak ik niet zo snel afgeleid maar ook veel minder snel geïrriteerd.  Mocht de pc of het internet dan weer eens niet mee werken heb ik ietsjes meer geduld dan normaal.
Ook zorgt de playlist vaak onverwacht voor inspiratie.
Mijn tip: Zorg er voor dat je altijd prettige muziek aan hebt staan. 

 

Dit waren mijn tips weer voor deze keer. Omdat ik het weer heerlijk vond een artikel over bloggen te schrijven zal er vast zeer binnenkort weer een volgen met de volgende tips.

Heb jij nog een tip die echt geweldig werk? Deel hem dan in de comments.

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Mijn tips voor het bloggen

  1. Euh bij Instagram kun je ook liggend of staand formaat foto’s plaatsen hoor.
    In je overzichtje staan ze vierkant maar klik je ze aan staan ze in het formaat van uploaden. En voor je volgers staan ze sowieso in hun tijdlijn zoals jij ze hebt geupload. Vierkant, staand of liggend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *